Witam, jakiś czas temu ja szukałem dysze do gaźnika i znalazłem w stanach ale jednak nie ma wszystkich dysz a tak konkretnie powietrza-paliwowa biegu jałowego, powietrza biegu jałowego, główna, regulacji obrotów... szukałem po stronach z częściami ale niestety dysze nie są produkowane i nie podaje nr części, na allegro nie moglem niczego znaleźć, tu i po innych stronach vw/audi szukałem.
Ja mam w "Sam Naprawiam" parametry dysz w 1,3L:
Dysza główna - x 137,5 lub x140
Dysza powietrzno-paliwowa biegu jałowego - 42,5/55
dysza powietrzna biegu jałowego - 120/150
Mozę ktoś miałby numery części, jakie dysze, albo może podać info gdzie kupić.
[B1 1.3] Gaznik
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
http://www.vagcat.com/epc/cat/au/A80/1973/17/49/230188/ i następne strony. Ale większość części jest niedostępna.
Może coś dobrałoby się z innych gaźników. Przecież dysza to po prostu śrubka w odpowiednią dziurka.
Może coś dobrałoby się z innych gaźników. Przecież dysza to po prostu śrubka w odpowiednią dziurka.
W Lublinie na ul. Piaskowej jest spec od gazników róznej maści. Dzwoniłem kiedyś do niego jak podejrzewałem u siebie że to gażnik szFankuje, to zaproponował mi cały Keihin z dwuletnią gwarancją. Miało to kosztować 400 zł.
Wdziobnij w googlach " lublin gażniki" i się gościo wyświetli. Jest tam co poczytać.
[ Dodano: 2014-01-06, 09:52 ]
Coś mi się zdaje że dorabia też poszczególne śrubki ( dysze ) z prętów mosiężnych.
Wdziobnij w googlach " lublin gażniki" i się gościo wyświetli. Jest tam co poczytać.
[ Dodano: 2014-01-06, 09:52 ]
Coś mi się zdaje że dorabia też poszczególne śrubki ( dysze ) z prętów mosiężnych.
@antoni - Jutro zadzwonię może czegoś się dowiem.... dzięki
[ Dodano: 2014-01-31, 09:41 ]
@antoni - Niestety dopiero dzisiaj miałem czas zadzwonić : ( pan powiedział, ze takich starych części nie będzie miał i musiałby zobaczyć zęby dorobić lub naprawić... a to już się nie opłaca
Jeszcze znajomy powiedział żeby zadzwonić do garbusy.p* , ze specjalizują się od starych VW… niestety tez nie maja dysz do mojego auta... wiec musze szukać aż do skutku.
[ Dodano: 2014-01-31, 09:41 ]
@antoni - Niestety dopiero dzisiaj miałem czas zadzwonić : ( pan powiedział, ze takich starych części nie będzie miał i musiałby zobaczyć zęby dorobić lub naprawić... a to już się nie opłaca
Jeszcze znajomy powiedział żeby zadzwonić do garbusy.p* , ze specjalizują się od starych VW… niestety tez nie maja dysz do mojego auta... wiec musze szukać aż do skutku.