[B4 1.9 1Z 90KM] vag nie czyta silnika
[B4 1.9 1Z 90KM] vag nie czyta silnika
Witam mam problem po podpięciu kabla vag nie polaczy sie z silnikiem
ale z abs-em bez problem sie laczy co może być przyczyna
kabel sprawny komp też
prosze o pomoc
ale z abs-em bez problem sie laczy co może być przyczyna
kabel sprawny komp też
prosze o pomoc
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Tylko vag com 3,11 i opcje tak jak pisał Ganimadeus,mlody2703 pisze:1993 roczek 1.9 tdi z1 silnik . sprzed boscha
Ganimadeus pisze:ustaw w opcjach start bound na 240.
Do końca lutego 94 8-) w marcu już pełna diagnostyka i na nowszym osprzęcie ...moja jest z marca ...I taka ciekawostka apropo podłaczania staruszka boscha <ok> kablem po RS jest problem :roll: gdzie przy nowszym osprzęcie nigdy nie było ....natomiast kablem po usb nie maGanimadeus pisze:Jeśli do marca 94
Kurde Panowie co to w końcu dolega w tych boschach z ta diagnostyką. Nerwy już szarpią a szkoda mi samochodu żeby mu się dostało więc poradźcie coś proszę...
Kupiłem kabel i przelotkę na 2x2, zwyklak niebieski taki jak tu na forum pełno.
no i teraz tak wszystko zainstalowane, kabel wykrywa status OK interface ready,
port taki jak w menedżerze, vag com 311.2, ustawione start baud na 240, kontrolka check na liczniku mryga przy próbie połączenia czyli jakieś tam połączenie jest i tu sie wszystko wali, wywala ze ECU nie odpowiada, nie chce sie połączyć.
próbowałem już wszystkiego i błąd generować odłączając przepływke i zwierać piny K i L i nic to nie daje.
na pierburgu kabelek śmiga aż miło.
już nie mam pomysłów na ten sterownik, poradzicie coś ?
nawet deltascan1Z nie poradził sobie
Kupiłem kabel i przelotkę na 2x2, zwyklak niebieski taki jak tu na forum pełno.
no i teraz tak wszystko zainstalowane, kabel wykrywa status OK interface ready,
port taki jak w menedżerze, vag com 311.2, ustawione start baud na 240, kontrolka check na liczniku mryga przy próbie połączenia czyli jakieś tam połączenie jest i tu sie wszystko wali, wywala ze ECU nie odpowiada, nie chce sie połączyć.
próbowałem już wszystkiego i błąd generować odłączając przepływke i zwierać piny K i L i nic to nie daje.
na pierburgu kabelek śmiga aż miło.
już nie mam pomysłów na ten sterownik, poradzicie coś ?
nawet deltascan1Z nie poradził sobie
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
Generowanie błedu ,kompletnie nic nie da ,tak samo jak zwieranie lini K i L , bo akurat stary sterownik łaczy się na zmainę z linią K i L i obie są niezbędne do połaczenia ...więc zwieranie tych lini ,może tylko zaszkodzić ,a nie pomóc :roll: Tylko po lini K ,łaczą się nowsze sterownik ,na przepływce pierburga ...Mi ,jak do tej pory ,na kikadziesiat przypadków starszych sterowników ,dwa razy się zdarzayło ,że nie mogłem się połączyć ze sterownikiem ...nie była to wina sterownika ,bo podmieniałem na taki z którym się łaczyłem w innym aucie ...także problem zwykle tkwi w instalacji auta4ebi pisze:próbowałem już wszystkiego i błąd generować odłączając przepływke
instalacja też sprawna bo komputer łączy sie. mechanik podłączał sie bezprzewodowym interfejsem i na palmtopie miał okrojoną wersję delta, wybierał tam 1Z i szło jak żyletka, tylko że kąt wtrysku tylko pokazywał, więc wszystko jest w jak najlepszym porządku z instalacją i kompem. Chce wyregulować dawkę i nie mam jak, bo te coś nie ma takiej opcji ;( i zostaje tylko vag-com
sprubuj w ustawieniach tak:9600 30 -1
110 3 55
lub
240 30 -1
55 1 25
wazne jest jeszcze ustawienie portu com w zaawansowanych ustawieniach trzeba ustawic albo :4096 w odbiorach i transmisjach lub 1024. MUNIOR ma racje w silnikach 1z przed 94 jest problem z polaczniem ja tez mialem taki problem,poprostu musisz dostosowac port com do tych ustawien i musi sie polaczyc,pokombinuj z tymi parametrami co podalem a napewno ci sie uda 8-)
110 3 55
lub
240 30 -1
55 1 25
wazne jest jeszcze ustawienie portu com w zaawansowanych ustawieniach trzeba ustawic albo :4096 w odbiorach i transmisjach lub 1024. MUNIOR ma racje w silnikach 1z przed 94 jest problem z polaczniem ja tez mialem taki problem,poprostu musisz dostosowac port com do tych ustawien i musi sie polaczyc,pokombinuj z tymi parametrami co podalem a napewno ci sie uda 8-)
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
Przyjedź 16 lutego do Olecka, spot będzie to wezme swego vaga, może pójdzie :roll:4ebi pisze:instalacja też sprawna bo komputer łączy sie. mechanik podłączał sie bezprzewodowym interfejsem i na palmtopie miał okrojoną wersję delta, wybierał tam 1Z i szło jak żyletka, tylko że kąt wtrysku tylko pokazywał, więc wszystko jest w jak najlepszym porządku z instalacją i kompem. Chce wyregulować dawkę i nie mam jak, bo te coś nie ma takiej opcji ;( i zostaje tylko vag-com
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek