[B3 1.6 lpg '89r] brak ssania automatycznego
[B3 1.6 lpg '89r] brak ssania automatycznego
Witam wszystkich,
Mam takowy problem, od kiedy zrobiło sie zimniej zaczęło mnie to trapić, od początku nie miałem ssania ale w lato to nie było konieczne a teraz jak zapalam na Pb to muszę trzymać nogę na gazie żeby auto sie rozgrzało lekko abym mógł przełączyć na lpg. No i pytanko co na to poradzić? Czujnik jakiś czy co?
Dodam że jest to silnik 1,6 na gaźniku z instalacją gazową.
Dziękuję z góry za wskazówki.
Mam takowy problem, od kiedy zrobiło sie zimniej zaczęło mnie to trapić, od początku nie miałem ssania ale w lato to nie było konieczne a teraz jak zapalam na Pb to muszę trzymać nogę na gazie żeby auto sie rozgrzało lekko abym mógł przełączyć na lpg. No i pytanko co na to poradzić? Czujnik jakiś czy co?
Dodam że jest to silnik 1,6 na gaźniku z instalacją gazową.
Dziękuję z góry za wskazówki.
Ostatnio zmieniony 26 lis 2007, 16:30 przez tomy, łącznie zmieniany 1 raz.
- siwusek216
- Forum Audi 80
Zdejmij filtr powietrza i chwyc za górna przepustnicę(to jest właśnie od ssania) i nia poruszaj czy bedzie sie lekko prestawiać czy bedzie lekki opór przy przestawianiu. Z boku gaxnika jest taka gruszka z dwoma przewodami doprowadzajacymi ciecz chłodzącą. Jest ona przykręcona 3 śrubkami odkręć je i zdejmij ostroznie ta puszke i tam bedzie właśnie sprężyna bimetalowa.
rozebrałem na zimnym i tak, po zamknięciu otwiera się samoczynnie, ale kurcze dalej nie wiem gdzie tej sprężyny szukać
[ Dodano: 2007-11-27, 11:41 ]
rozebrałem coś umiejscowione z tyły gaźnika, na 3 śruby z podłączoną wtyczka dwupinową, i tak była jakaś sprężynka ale czy to o to chodzi, nie dostałem sie do niej
[ Dodano: 2007-11-27, 11:41 ]
rozebrałem coś umiejscowione z tyły gaźnika, na 3 śruby z podłączoną wtyczka dwupinową, i tak była jakaś sprężynka ale czy to o to chodzi, nie dostałem sie do niej