no wies zklikną bym w pomógł ale nie widze takiej opcji .....
Co do rozrusznika to wiesz... nie wiem czy problemem jest ten kabelek od stacyjki bo przeciez jak sie nie zagrzeje czy ta m po dluzszej jezdzie to odpala normalnie. Zauwazylem tylko ostatnio ze nie zawsze odpala za pierwszym razem ( np rano jak jade do pracy ) jest wlasnie taka cisza- slychac cykniecie i nic. przekrecam drugi raz kluczyk i wszystko dziala. odpala normalnie. Ale wlasnie taka cisza jest przy odpalaniu po dluzszej jezdzie. zero krecenia tylko cykniecie i cisza...... No nic sprawdze ten kabelek miernikiem.
Co do dobrania sie do stacyjki to wiem co i jak juz nie raz wyciagalem licznik jak mi sie zarówki przepaliły od podswietlenia.
Jak by wam cos jeszcze wpadło co moze byc przyczyna to super. Pozdrawiam
[80/90 B3] Brak wstecznego światła
Kolego skoro masz też tak że ci nie pali czasami jak jest zimny to też może być objaw, że stacyjka się kończy. A to że nie pali jak się zagrzeje to też może być wina stacyjki bo jeśli samochód jest zapalony i nie kręcisz rozrusznikiem to i tak prąd płynie przez stacyjke bo inne urządzania są zależne od stacyjki i stacyjka może jakoś się troszke nagrzewa i nie łączy. Najlepiej jakbyś sprawdził na Ciepłym autku (bo wtedy zawsze Ci nie pali) czy dochodzi prąd do rozrusznika. U mnie prąd ze stacyjki idzie takim grubszym niż normalny kabel i jeśli się nie myle to jest koloru brązowego albo szrego(popielaty) Jak masz kanał to wejdź pod aukto i zobacz jakie kable dochodzą do rozrusznika.powodzenia.
- hackthemilk
- Forum Audi 80
Podłącze sie do tematu dziś zauważyłem brak wstecznych - świateł brak - sprawdziłem bezpieczniki jest oki . w klapie podświetlenie tablicy i przeciwmgielne działają oki tylko nie ma wstecznego oświetlania sprawdzę tym sposobem z drucikiem a jak nie to go wykręcę ale nie wiem jak 2 śruby na torx 45 odkręciłem a z drugiej strony ta śrube z blaszką sie troche boję ruszać - tam jest zapewne tez czujnik. Ktoś mi powie co dalej? :cry:
A teraz ciekawostka, nie działające światło wstecznego naprawiłem przy klapie. Już raz naprawiałem te kabelki ale po jakimś czasie pod izolacją doszło do jakiegoś rozłamu. I tu pojawił się problem bo teraz światła cofania palą się cały czas, a właściwie to do momentu aż zdejmę kostkę z czujnika, wtedy gasną. Pytanie: czy czujnik się zawiesił czy po prostu rozpieprzył.