[B4 1.9 1Z 90KM] Prośba o zmierzenie prowadnicy miarki oleju
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[B4 1.9 1Z 90KM] Prośba o zmierzenie prowadnicy miarki oleju
Witam.Panowie potrzebuję informacji na temat długości prowadnicy miarki oleju.Niestety nie mam żadnego zeciora pod ręka by to sprawdzić.Chodzi mi o dwa wymiary.
- długość prowadnicy od wejścia do misy do zakończenia plastikową nakładką
U mnie jest mniej więcej 25,5cm
Jeśli ktoś mógłby to mierzyć to będę wdzięczy.
- długość prowadnicy od wejścia do misy do zakończenia plastikową nakładką
U mnie jest mniej więcej 25,5cm
Jeśli ktoś mógłby to mierzyć to będę wdzięczy.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Zazwyczaj wlewam ok 3,5L Niektórzy wlewają trochę więcej ale nie wiem od czego to zależy. W instrukcji chyba pisze 3,5L.
Mam jeszcze jedną prośbę i pytanie. Czy moglibyście sprawdzić czy u was ten plastikowy lejek na górze też się lekko rusza góra dół. Ja mam nie oryginalny ten plastik tylko zamiennik i zauważyłem że jak go pociągnę do góry to potrafi się podnieść o ok 3-4 mm. Gdy wcisnę bagnet do tego lejka a on pójdzie te 3-4mm w dół to wtedy przekłamania w ilości oleju spokojnie mogą wynieść nawet do 0,5L
Mam jeszcze jedną prośbę i pytanie. Czy moglibyście sprawdzić czy u was ten plastikowy lejek na górze też się lekko rusza góra dół. Ja mam nie oryginalny ten plastik tylko zamiennik i zauważyłem że jak go pociągnę do góry to potrafi się podnieść o ok 3-4 mm. Gdy wcisnę bagnet do tego lejka a on pójdzie te 3-4mm w dół to wtedy przekłamania w ilości oleju spokojnie mogą wynieść nawet do 0,5L
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
U mnie właśnie mam zamiennik tej rurki i widzę że się rusza góra dół.Jak docisnę mocno bagnet oleju do tego plastiku podczas pomiaru to mam na bagnecie max a jak podciągnę tą rurkę do góry i delikatnie włożę bagnet to wychodzi że mam oleju w połowie.Teraz nie wiem który pomiar jest prawidłowy a miedzy max a połową na bagnecie jest 0,5L oleju...
Będę musiał jutro kupić w ASO oryginalną rurkę i zobaczę czy jest różnica. Pytam z tego względu że zawsze wlewałem oleju by był w połowie miarki.Jeśli pomiar powinien być robiony jeśli ta rurka plastikowa jest podciągnięta do góry to by oznaczało że od ok 4 lat jeżdżę na minimum oleju lub poniżej minimum <ok>
Będę musiał jutro kupić w ASO oryginalną rurkę i zobaczę czy jest różnica. Pytam z tego względu że zawsze wlewałem oleju by był w połowie miarki.Jeśli pomiar powinien być robiony jeśli ta rurka plastikowa jest podciągnięta do góry to by oznaczało że od ok 4 lat jeżdżę na minimum oleju lub poniżej minimum <ok>
- Krzysiek 84
- Junior Admin