Audi 80 Competition quattro by Mr. Śruba !
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
Gratuluję zakupu i witam kolejnego właściciela competition.
Odnośnie tapicerki to powiem Ci że najprawdopodobniej masz ją w kolorze tzw. Antracyt Czyli ciemny grafit wpadający w granat. Faktycznie wydaje mi się że te które posiadasz mogą być od zwykłej 80 tki quattro bo w competition raczej się spotyka modele Recaro (warto sprawdzić po VIN jakie powinny być u Cibie) . Co do modelu foteli i koloru tapicerki to bardzo ciężko je dostać na rynku wtórnym. Pod przedni zderzak polecam jeszcze małą lotkę w którą te modele były wyposażane (dostępny zamiennik na aukcjach za ok 100 pln bo kompletny zderzak w serwisie jest do kupienia za 3200).
Co do gazu to duże ryzyko. Te silniki go nie znoszą a i w razie jakiś problemów nikt nie chce ich ustawiać.
Jakby co to więcej info mogę udzielić na priv (gg 6650068)
Pozdro
Odnośnie tapicerki to powiem Ci że najprawdopodobniej masz ją w kolorze tzw. Antracyt Czyli ciemny grafit wpadający w granat. Faktycznie wydaje mi się że te które posiadasz mogą być od zwykłej 80 tki quattro bo w competition raczej się spotyka modele Recaro (warto sprawdzić po VIN jakie powinny być u Cibie) . Co do modelu foteli i koloru tapicerki to bardzo ciężko je dostać na rynku wtórnym. Pod przedni zderzak polecam jeszcze małą lotkę w którą te modele były wyposażane (dostępny zamiennik na aukcjach za ok 100 pln bo kompletny zderzak w serwisie jest do kupienia za 3200).
Co do gazu to duże ryzyko. Te silniki go nie znoszą a i w razie jakiś problemów nikt nie chce ich ustawiać.
Jakby co to więcej info mogę udzielić na priv (gg 6650068)
Pozdro
Auron pisze: Odnośnie tapicerki to powiem Ci że najprawdopodobniej masz ją w kolorze tzw. Antracyt Czyli ciemny grafit wpadający w granat. Faktycznie wydaje mi się że te które posiadasz mogą być od zwykłej 80 tki quattro
Dokładnie będzie ten kolor o którym wspomniałeś
Z tym że na tylnych pisze "quattro" a z przodu już nie
[ Dodano: 2014-01-08, 22:17 ]
A po VIN-ie chyba nie jestem w stanie sprawdzic za darmo
Cześć z nr Vin niewiele sie dowiesz bo Etka nie rozróżnia części starszych roczników. A w Elsa masz tylko dodatkowe opcje wyposażenia, nic konkretnego nie powie. Nawet w ASO nie dowiesz się którą masz wyprodukowana sztukę Najlepiej poszukać po numerze części z oryginalnej Competition. Kolor platynowy fotela kierowcy z napisem quattro ma 895881805AM5WL antracyt 895881805AM9UB(taki powinien mieć Compi). Jak Będziesz szukał to mogę zanurkować do swojej i potwierdzić jaki numer jest tam dokładnie. Moje Uwagi : zmień na mały napis quattro cena nowego na tylną klapę w ASO ok 70 zł. i spoiler na klape znajdż w allegro.
Mam nadzieje że bedziesz chcial doprowadzić ją do oryginalu
Daj VIN to sprawdzę w Aso kiedyś pracowałem w serwisie grupy VW to dokładnie sprawdzę.
Mam nadzieje że bedziesz chcial doprowadzić ją do oryginalu
Daj VIN to sprawdzę w Aso kiedyś pracowałem w serwisie grupy VW to dokładnie sprawdzę.
Co do napisu "quattro" na klapie zostanie ten co jest
Spoiler zamówiony już czekam
VIN napisze wieczorkiem jak będę w domu
A teraz mam pytanie a w zasadzie potrzebuje pomocy, jakie głośniki założę w podszybie ? Jak możecie to powiedzcie czym mam się sugerować przy zakupie ? A może macie jakieś sprawdzone modele
Spoiler zamówiony już czekam
VIN napisze wieczorkiem jak będę w domu
A teraz mam pytanie a w zasadzie potrzebuje pomocy, jakie głośniki założę w podszybie ? Jak możecie to powiedzcie czym mam się sugerować przy zakupie ? A może macie jakieś sprawdzone modele
dzieki za info
No to mamy malutki UP
Zaraz idę montować
[ Dodano: 2014-01-12, 12:54 ]
oto nr VIN : WAUZZZ8CZRA139339 Jeśli ktoś z was może mi sprawdzić to będę wdzięczny :mrgreen:
A teraz pytanie do was, co sądzicie o tak obszytej kierownicy ?
http://www.ebay.pl/itm/LEDERLENKRAD-AUD ... 598&_uhb=1
[ Dodano: 2014-01-15, 19:14 ]
Kolejny mały UP
Instalacja gazowa Landi Renzo IGS :mrgreen:
Zobaczymy czy będzie to chodzic :lol:
No to mamy malutki UP
Zaraz idę montować
[ Dodano: 2014-01-12, 12:54 ]
oto nr VIN : WAUZZZ8CZRA139339 Jeśli ktoś z was może mi sprawdzić to będę wdzięczny :mrgreen:
A teraz pytanie do was, co sądzicie o tak obszytej kierownicy ?
http://www.ebay.pl/itm/LEDERLENKRAD-AUD ... 598&_uhb=1
[ Dodano: 2014-01-15, 19:14 ]
Kolejny mały UP
Instalacja gazowa Landi Renzo IGS :mrgreen:
Zobaczymy czy będzie to chodzic :lol:
Siemka Widze ze odratowales te COMPI <ok> Ogolnie to ona pochodzila od forumowicza ANEPU z Audi Klub Podlasie i wystawial ja na czesci Tu link:
http://audiklubpodlasie.com/forum/viewtopic.php?t=2006
Miala isc na czesci ale widac ktos od niego odkupil w calosci i trochenia polatal i po niedlugim czasie od niego odkupiles??
JulekF1 ma racje fotele nie sa z tej AUDI Decykowane kubelki od Compi poszly do innej Audi z AKP a te wstawione zostaly w ich miejsce na tzw przekladke
Ale zycze Ci abys doprowadzil ja do idelnego stanu tak aby kazdy patrzyl z zachwytu jak bedziesz sie OOOO wozil po miescie <ok>
POZDRAWIAM
http://audiklubpodlasie.com/forum/viewtopic.php?t=2006
Miala isc na czesci ale widac ktos od niego odkupil w calosci i trochenia polatal i po niedlugim czasie od niego odkupiles??
JulekF1 ma racje fotele nie sa z tej AUDI Decykowane kubelki od Compi poszly do innej Audi z AKP a te wstawione zostaly w ich miejsce na tzw przekladke
Ale zycze Ci abys doprowadzil ja do idelnego stanu tak aby kazdy patrzyl z zachwytu jak bedziesz sie OOOO wozil po miescie <ok>
POZDRAWIAM
Bardzo dziękuję za info :mrgreen:
szczerze mówiąc trochę się załamałem z tego co widze to sprzedającu od którego kupiłem zaje*** głośniki przód oraz tył, radio, osłonę akumulatora, przednie fotele... ale cóż
Samochód kupiłem z komisu wiec pewnie oni fotele wyjęli...
Dla hmm ciekawości dopowiem wam że są już nowe graty i czekają w garażu jako podpowiedź części pochodzą z S2 !! <ok>
szczerze mówiąc trochę się załamałem z tego co widze to sprzedającu od którego kupiłem zaje*** głośniki przód oraz tył, radio, osłonę akumulatora, przednie fotele... ale cóż
Samochód kupiłem z komisu wiec pewnie oni fotele wyjęli...
Dla hmm ciekawości dopowiem wam że są już nowe graty i czekają w garażu jako podpowiedź części pochodzą z S2 !! <ok>
Ostatnio zmieniony 27 sty 2014, 21:26 przez Mr. Śruba, łącznie zmieniany 3 razy.