[All] Uszczelniacz oryginalny do lamp
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
[All] Uszczelniacz oryginalny do lamp
Czy ktoś wie co to za klej czy kit który jest używany seryjnie do uszczelniania i amortyzacji blendy lamp itd?
Ostatnio zmieniony 30 gru 2013, 13:40 przez Jarewa, łącznie zmieniany 1 raz.
http://allegro.pl/tasma-uszczelniajaca- ... 82116.html to chyba takie coś jest.
Witam
Podłącze się pod temat ostatnio cieknie mi po lampie w mojej Coupecie zdjąłem lampę i chyba w miejscu uszczelki która powinna być był zwykły silikon który już trochę przeszedł, udało mi się wyjąć lampę oczyściłem wszystko i co teraz polecacie założyć ? Boję się że ta taśma uszczelniająca może być słaba byłem w sklepie z klejami i poradzili mi żebym zrobił to na klej FixAll ma konsystencję podobną do silikonu po zaschnięciu i jest bardzo mocny boję się tylko że potem nie da się go zdjąć w razie co / Bo o tej taśmie mówili że łapie na sztywno co w niskich temp. może powodować kruszenie itp Co o tym sądzicie ??
Podłącze się pod temat ostatnio cieknie mi po lampie w mojej Coupecie zdjąłem lampę i chyba w miejscu uszczelki która powinna być był zwykły silikon który już trochę przeszedł, udało mi się wyjąć lampę oczyściłem wszystko i co teraz polecacie założyć ? Boję się że ta taśma uszczelniająca może być słaba byłem w sklepie z klejami i poradzili mi żebym zrobił to na klej FixAll ma konsystencję podobną do silikonu po zaschnięciu i jest bardzo mocny boję się tylko że potem nie da się go zdjąć w razie co / Bo o tej taśmie mówili że łapie na sztywno co w niskich temp. może powodować kruszenie itp Co o tym sądzicie ??
Mam bliźniaczą taśmę u siebie i nie miałem żadnych problemów jak zdejmowaniem lampy po pewnym czasie, także mogę ją polecić.VinCe pisze:na pewno nie na FixALL bo będzie problem ze zdjęciem. Ja kupiłem na allegro własnie tą taśme co pokazałem wczesniej. dzisiaj przyszła, wydaje się być idealna do tylnych lamp.