[80 B4]Brak przeciwmgielnych z tyłu
Witam, mam podobny problem. Mam oryginalne lampy przeciwmgielne przednie tylko mam mały problem z ich włączaniem. Mam dwa przyciski od włączania świateł przeciwmgielnych jeden od przednich drugi od tylnych z tym że jak włączam przednie zapalają się tylko przednie ale jak zapalam tylne to zapalają się także przednie. Zapala się i trójkąt na przełączniku i oczywiście światła, wydaje mi się to trochę nielogiczne bo obowiązkowe są światła tylne a przednie są opcjonalne więc normalne by było gdyby przy włączaniu przednich automatycznie włączały się tylne a nie odwrotnie. Może jest to normalne ale wolę się dopytać tutaj bo niestety nie znam nikogo kto miałby takie same audi. Dzięki za pomoc :mrgreen:
[B3 2.3 NG] Brak świateł przeciwmgłowych tył i cofania.
Ostatnio zauważyłem, że nie mam przeciwmgłowego z tyłu, idąc tropem tematów na forum rozebrałem wiązkę i faktycznie były przerwane kabelki (wszystkie :!: ), więc ogarnąłem, że nie było też podświetlenia tablicy i świateł cofania. Po naprawie wiązki i złożeniu wszystkiego do kupy nadal nie świecą wszystkie światła w tylnej klapie. Prąd do kostki dochodzi, do miejsca, w którym łączyłem kabelki też, ale do kostek już nie. Wiązkę mam całą na wierzchu, zdjąłem z niej tą zewnętrzną izolację i kabelki są całe, nie pogięte ani nic z tych rzeczy. Bezpieczniki są całe, reszta oświetlenia pojazdu działa jak należy.
Wie ktoś co może być przyczyną tego problemu :?:
Wie ktoś co może być przyczyną tego problemu :?:
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2014, 15:35 przez PROmil, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystko jest tak jak być powinno ponieważ w drugiej 80-ątce świeci na wkładach z tej. Wyciągnąłem całą wiązkę z klapy i wszystko dokładnie sprawdzałem, wszystkie kabelki, styki itp. są całe, nie zaśniedziałe. Co do wkładów to działają w drugim aucie, więc też odpadają.
Zarówki są dobre <ok>
[ Dodano: 2014-04-21, 17:04 ]
Znajomy elektryk ogarnia mi całą nową wiązkę do tylnej klapy, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Zarówki są dobre <ok>
[ Dodano: 2014-04-21, 17:04 ]
Znajomy elektryk ogarnia mi całą nową wiązkę do tylnej klapy, zobaczymy co z tego wyjdzie.
-
- Forum Audi 80
[B4 1.9 1Z] Nie działają światła przeciwmgłowe tylne.
Witam.
Mam pewien problem z tylnym światłem przeciwmgielnym. Światło nie działa po włączeniu włącznika na desce rozdzielczej, lecz dioda podświetla włącznik a z tyłu w lampie nic nie reaguje. Dodam że bezpiecznik, żarówka jest na 100% sprawna. Kable, które przechodzą od klapy przez karoserie samochodu są całe bo 1 raz je już robiłem.Po włączeniu włącznika tak jakby prąd nie dochodził do kostki z tyłu bagażnika nie ma żadnego impulsu, mogę dodać że włącznik działa jak należy po wciśnięciu impuls elektryczny jest wysyłany na kabel do świateł przeciwmgielnych. Prąd tak jak by giną w jakimś miejscu bo nie dochodzi do kostki.
Pomocy :-|
Mam pewien problem z tylnym światłem przeciwmgielnym. Światło nie działa po włączeniu włącznika na desce rozdzielczej, lecz dioda podświetla włącznik a z tyłu w lampie nic nie reaguje. Dodam że bezpiecznik, żarówka jest na 100% sprawna. Kable, które przechodzą od klapy przez karoserie samochodu są całe bo 1 raz je już robiłem.Po włączeniu włącznika tak jakby prąd nie dochodził do kostki z tyłu bagażnika nie ma żadnego impulsu, mogę dodać że włącznik działa jak należy po wciśnięciu impuls elektryczny jest wysyłany na kabel do świateł przeciwmgielnych. Prąd tak jak by giną w jakimś miejscu bo nie dochodzi do kostki.
Pomocy :-|