[B4 ALL] Regulacja przednich reflektorów
[B4 ALL] Regulacja przednich reflektorów
Witam mam taki problem. mianowicie ostatnio wymieniłem oba przednie reflektory (zamienniki) i nie świeciły tak jak powinny. Pojechałem na stacje diagnostyczna i koleś ustawił wysokość wg specjalnego przyrządu ale powiedział mi, że te lampy co mam nie maja wogóle kąta i że oni tego nie dadzą rady tego kąta ustawić czy jest jakaś możliwość samemu ustawić ten "kąt"? Autko nie posiada elektrycznej regulacji. Licze na pomoc!
pozdrawiam
pozdrawiam
kupiłem komplet lamp L+P plus kierunki i zapłaciłem za to łacznie 130zł na allegro może teraz w weekend przy wolnej chwili spojrze dokładnie jakiej firmy są te zamienniki. Ogólnie szału z nimi nie ma patrząc na kierunki co były w komplecie. Uszczelki co są na krawędzi kierunku są tak "brzydkie", że ledwo się trzymają plastiku i po założeniu cała ta uszczelka wychodzi na wierzch i wystaje od błotnika :evil: jak i są już zaparowane :evil: Na szczęście dziś podjechałem do Inter Cars i kupiłem nowe kierunki dymione firmy DEPO (koszt 64zl za L+P) Jutro montaż a stare idą w kibel :mrgreen:
audisu96 pisze:Jeżeli chodzi o tanie zamienniki ,to jak powiedział mi diagnosta który ustawiał mi światła po wymianie lamp, to mają one mniejszy zakres regulacji.Tak więc jeżeli jest to wymiana po kolizji, to jest tym bardziej trudno ustawić, bo nie zawsze jest wszystko idealnie na swoim miejscu.Coś za coś.
czyli forumowa zasada sie sprawdza
CO ORI TO ORI
Prawda.Tyle że nowe ori to wydatek nawet ponad 500 zł za sztukę, a na szrotach ciężko dostać całe w dobrym stanie, bo przeważnie mają pourywane mocowania.Ale i tak warto poszukać dobrej używki.Po tym jak kupiłem nowy (made in China) przełącznik świateł,stwierdziłem że to nie to.Działa, ale to kwestia kilku miesięcy jak przestanie,jest po prostu niedopracowany, tak jak te wszystkie tanie zamienniki."CO ORI TO ORI "
Mam w swojej osiemdziesiątce jeden reflektor firmy "tyc". O ile mi wiadomo to zamiennik.
Chciałbym wstawić bosch'a, żeby były jednakowe i oryginalne. nie mam elektrycznej regulacji wysokości. pytanie moje: czy mogę zamontować lampę z silniczkiem i wyregulować ją ręcznie?
Czy ewentualnie oryginalne odblask i szkło mogę wstawić do zamiennika?
Chciałbym wstawić bosch'a, żeby były jednakowe i oryginalne. nie mam elektrycznej regulacji wysokości. pytanie moje: czy mogę zamontować lampę z silniczkiem i wyregulować ją ręcznie?
Czy ewentualnie oryginalne odblask i szkło mogę wstawić do zamiennika?