[1.9TDI 1Z] Świece żarowe.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
musiał bys podjechac do mechanika zeby ci dokładne posprawdzał wtryski i wtedy bedziesz wiedział czy da sie cos z nimi zrobic ale czy trzeba wymienic a jak trzeba wymienic to czy cały jest do wymiany czy sama koncówka.sama koncówka kosztuje ok 150zł jesli sie nie myle jesli sie myle to niech ktos mnie poprawi.a cały wtrysk oczywiscie kosztuje wiecej...
Solskier pisze:Dokładnie tak, dotykasz gurnej czesci swiecy tej która była przykryta fajka. Jak zaiskrzy to swieca dobra jak nie to spalona.Daras pisze:rozumiem że jeden kabel, z jednej strony mocuje do dodatniej klepy i dotykam każdej świecy tak? to wszystko po wcześniejszym zdjęciu "fajek" z tych świec tak?
Nie do końca! Może zaiskrzyć a świeca może być do d...y. Żeby dobrze sprawdzić świecę należy ją wykręcić i sprawdzić, czy grzeje się w niej sama końcówka, czy środek. Jak sama końcówka to ok, jak środek to świecę można wsadzić sobie ..... w buty.
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
no to piknie hudy, jak to nie iskrzą, jak nie iskrzą to nie grzeją,nie pobierają prądu, ja na spalonych też nie miałem za wielkich problemów z odpalaniem co nie znaczy że świece coś tam jeszcze grzały.hudy pisze:chips napisał/a:
Nie do końca! Może zaiskrzyć a świeca może być do d...y.
też nie do końca tak jest bo może nie zaiskrzyć a świeca może nadawac się do użytku.kumpel kupił ostatnio do golfa.nie iskrzy mu zadna a samochód pali bez problemu...
MARCIN 80B4 pisze:no to piknie hudy, jak to nie iskrzą, jak nie iskrzą to nie grzeją,nie pobierają prądu, ja na spalonych też nie miałem za wielkich problemów z odpalaniem co nie znaczy że świece coś tam jeszcze grzały.hudy pisze:chips napisał/a:
Nie do końca! Może zaiskrzyć a świeca może być do d...y.
też nie do końca tak jest bo może nie zaiskrzyć a świeca może nadawac się do użytku.kumpel kupił ostatnio do golfa.nie iskrzy mu zadna a samochód pali bez problemu...
Dokłądnie. Temperatury są obecnie dosyć wysokie i nawet bez świec TDI bez problemu pali
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Nie wiem dla czego ale tez w 3 przypadkach miałem spalone wszystkie świece...co nie oczywiscie regułą.... gdzieś kiedys doczytałem ze jak jest posadzona już jadna albo dwie to tamte dwie koljene padają wtedy po bardzo krótkim czasie, jednak nie było opisane z jakiej paki tak sie dzieje...co o tym myślicie?