[B3/B4] deska konsola
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
[B3/B4] deska konsola
Jak poznać czy przednia konsola jest od b3 lub b4?
I jak to jest bo są czarne i prawie czarne.
I jak to jest bo są czarne i prawie czarne.
Cześć Wydaje się że miedzy konsolami B3/B4 w konstrukcji nie ma różnic do 94r.Może małe szczegóły typu schowka kierowcy(ssanie lub jego brak). Kolor dekorów drewnianych(różne w obu modelach i kolega Espe ciekawie by to określił) oraz kolorów konsoli ale to na pewno było w B3 i B4 zależne od zamówienia klienta lub wersji limitowanej.Hmm,ciekawe czy numery vin są różne w obu wersjach nadwoziowych czy takie same? Największe zmiany były chyba w Cabrio(najdłużej produkowanego modelu 80-tki) konsoli środkowej od 95r https://audi80.pl/cabrio-kiedy-i-jak ... t63684.htm Pozdrawiam
- Wino
- Forum Audi 80
- Imię: Wino
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
dokładnie konsola z B3 nie różni się prawie niczym od tej z B4 z początkowych lat produkcji jedyne co mi na myśl przychodzi to to że b4 ma bardziej zaokrąglone pokrętła od sterowania ogrzewaniem i nawiewem (o ile dany model nie ma klimatronika)
Kolory były rożne w zależności od wersji wyposażenia
-Czarny
-szary
-granatowy
-jasno brązowy
Kolory były rożne w zależności od wersji wyposażenia
-Czarny
-szary
-granatowy
-jasno brązowy
- Wino
- Forum Audi 80
- Imię: Wino
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
po przejrzeniu kilkunastu prospektów które posiadam zauważyłem że w b3 nigdy nie było znaczka Audi 80 z białą czcionką a wersje Quattro i Audi 90 Miały napis chromowany niestety w prospektach z B4 które posiadam jest tylko deska z dekorem więc nie ma znaczka.
A na żywo nie widziałem jeszcze tego napisu na biało może ktoś go czymś pomalował.
A na żywo nie widziałem jeszcze tego napisu na biało może ktoś go czymś pomalował.
U Mojego kuzyna w 80 z 95r też tak jest, deska czarna a boczki granatowe, ale widać to dopiero jak ładnie światło dzienne zaświeci, też się nad tym zastanawiałem czemu tak jest ale chyba zmieniane nic nie miał bo deska i boczki są po ostatnim liftingu tak jak w 95 roku było, wszystko jest orginalnie.