[B4 1z] wymiana poduszek skrzyni i silnika
Witam. Odgrzeje kotleta.
Mianowicie zbliża mi się wymiana prawej poduszki pod skrzynia moje auto to Avant TDI , skrzynia manualna, rok 94. i teraz moje pytanie: Czy tą poduszkę pod skrzynię to kupić nową dobrej marki ?, czy używkę? bo się przeplatały tu już posty używka/nowa/używka itd.. i trochę mi to już namieszało w głowie:)
[ Dodano: 2012-08-29, 18:47 ]
Proszę o skasowanie mojego pytania:) To pytanie powinno być w innym temacie:)
Mianowicie zbliża mi się wymiana prawej poduszki pod skrzynia moje auto to Avant TDI , skrzynia manualna, rok 94. i teraz moje pytanie: Czy tą poduszkę pod skrzynię to kupić nową dobrej marki ?, czy używkę? bo się przeplatały tu już posty używka/nowa/używka itd.. i trochę mi to już namieszało w głowie:)
[ Dodano: 2012-08-29, 18:47 ]
Proszę o skasowanie mojego pytania:) To pytanie powinno być w innym temacie:)
silnika to tylko ori szukaj na szrotach używekmonkahead pisze:Poszukuję poduszek silnika oraz skrzyni biegów. Gdzie można kupić najtaniej FEBI ale tak żeby mieć 100%
pewności że to właśnie ta firma, a nie Topran.
a co do skrzyni sam sie przymieżam centralna jest lemfa
a boczne kurcze nie mogli mi znależc w sklepie tylko jakieś meyle
febi ,lemfa nie było pozostaje ori
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Witam.Panowie jakie mieliście objawy przy padniętych poduszkach skrzyni? U mnie poduszki były wymieniane ładnych parę lat temu a na jakie to niestety nie wiem ale pewnie najtańsze. Zauważyłem że od pewnego czasu podczas jazdy gdy puszczam gaz i znów go wciskam to pojawia się szarpnięcie ,drga drążek zmiany biegów oraz niekiedy biegi wchodzą z lekkim oporem.Myślę by w ciemno wymienić poduchy skrzyni gdyż ich cena nie jest wysoka (zamienniki) a może coś pomoże.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Panowie a czy poduszki skrzyni mają jakąś regulację? U mnie po wymianie zaczęło coś strasznie buczeć w kabinie i to na 100% od skrzyni. Jak naciskam sprzęgło to nic się nie zmienia (no może trochę cichnie)odgłos równomierny z praca silnika. Podjechałem dziś do mechanika i powiedział mi że poduszki skrzyni mają lekką regulację i że jedna może byc za bardzo napięta i przenosi wibracje na budę.Jak to jest z ta regulacją bo nie wiem czy wczołgiwać się pod samochód czy to zostawić.