Witam
przeglądając katalogi oraz czytając fora zaczęła mnie zastanawiać taka kwestia:
Jeden z moich tylnych zacisków wymaga remontu (wiadoma przyczyna - ręczny)
postanowiłem więc kupić drugi używany.
I tu pojawia się moje pierwsze pytanie
Czy muszę dobrać ten zacisk konkretnie do mojego modelu i wymiarów tarczy, czy może to nie ma tak dużego znaczenia i mogę sobie założyć np. od 2.0 i nie będzie żadnych różnic.
Kolejne pytanie jest może nieco dziwne ale jak przeglądałem katalogi oraz specyfikacje do tarcz (tych na tył) to w wielu przypadkach wymiary tarcz są różne, a jednak w katalogu wszystkie mają podane, że są stosowane do mojego modelu. ;/
Czekam na radę...
Pozdrawiam
[B3 1.8S] Jakie tarcze i zaciski?
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
catnip, Co do tarczy tylnych to bez róznicy z jakiego modelu (oczywiście oprócz V8) kupisz od benzyny 2.0 beda też pasować na wszelki wypadek masz tu numer tarczy b 443 615 601 wymiary 245x10. 4/108 a co do zacisku to są dwa róznia sie długością sróby odpowietrzającej do 89r a od 90r jest tylko jedne model, kup taki sam jaki masz w aucie obecnie, jesli masz auto z 90r w zwyż to numery: storna prawa b 443 615 424 AX strona lewa b 443 615 423 AX. Jak bediesz potrzebował nr tych starszych to daj znac. <ok>
[B3 1.8S] Jakie tarcze i zaciski?
Wielkie dzięki właśnie na taką odpowiedź liczyłem
No ja mam model z końca 88r. także raczej będę miał te starsze zaciski
Także Solskier gdybyś mógł poświęcić nieco swojej pracy i podać mi te numery to bym był wdzięczny.
Po ten zacisk to chyba sie wybiorę na jakiś szrot.
Zna może ktoś szrot w Warszawie na ul. Strażackiej?? opłaca się tam przejechać i poszukać szczęścia??
Wnioskując ta tarcza powinna być ok??
http://allegro.pl/item274112113_tarcze_ ... ywane.html
Pozdrawiam
No ja mam model z końca 88r. także raczej będę miał te starsze zaciski
Także Solskier gdybyś mógł poświęcić nieco swojej pracy i podać mi te numery to bym był wdzięczny.
Po ten zacisk to chyba sie wybiorę na jakiś szrot.
Zna może ktoś szrot w Warszawie na ul. Strażackiej?? opłaca się tam przejechać i poszukać szczęścia??
Wnioskując ta tarcza powinna być ok??
http://allegro.pl/item274112113_tarcze_ ... ywane.html
Pozdrawiam
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Tak tarcza bedzie OK.
prawa 10mm b#443 615 424 AX Strona lewa 7mm b#443 615 423 X lewa 10mm b#443 615 423 AX Wszystkie zacisko w orginale firmy LUCAS. <ok>
czyli po kodzie VIN bedize to już 89 bo nowy rok w audi zaczyna sie w czerwcu czy jakoś tak ale napewno bedzie to już kodowo 89, czyli w kodzie VIN rok powinien u Ciebie być oznaczony literą K. I jesli tak jest to... różnica jest w śrobie odpowietrzenia jedne mają 7mm a drugie 10mm, najlepiej bedzie jak sciagniesz koło i odczytasz nr z zacisku to dokładnie powiem Ci jaki ma być... Storna prawa 7mm nr b#443 615 424 Xcatnip pisze:No ja mam model z końca 88r.
prawa 10mm b#443 615 424 AX Strona lewa 7mm b#443 615 423 X lewa 10mm b#443 615 423 AX Wszystkie zacisko w orginale firmy LUCAS. <ok>
-
- Forum Audi 80
na strazackiej mają duzy wybór ale tez duzy bałagan. kiedys chciałem lusterko do b3 to powiedziele ze nie mają. poszedłem pochodzic troche po szrocie w wszedłem w drzwi szyby maski i takie różne i znalazłem drzwi od b3 z lusterkiem odkreciłem sobie i kupilem. a tam jest obok kasy takie małe wejscie jakby do magazynu i tam tez mają czesci ale zazwyczaj odpowiadają ze niema bo nie chce im sie szukac
a ta strona szrotu to www.autokasacja.pl
a ta strona szrotu to www.autokasacja.pl