[b4 avant] jak założyć tylne boczki ?
[b4 avant] jak założyć tylne boczki ?
Tylne boczki - prawdopodobnie poliftowe [głośniki nokia w liczbie 2 sztuk na jeden bok] chcę założyć do auta z 1993.
Nie wiem czy coś robię nie tak, ale brakuje mi dosłownie centymetra żeby to założyć.
Pamiętam że stare zakładałem w ten sposób, że wyciągałem wewnętrzną klamkę a dziurą po klamce wyciągałem cięgno otwierania drzwi, następnie zapinałem to cięgno i wkładałem klamkę.
Tu problem jest nieco większy - po prostu wszystko jest bardzo "ciasne";
już pół biedy że udało mi się nałożyć ten boczek na rygielek, co nie jest łatwą sprawą [poprzednia tapicerka wchodziła lżej] to jeszcze dochodzi skomplikowana sprawa z tym cięgnem klamki wewnętrznej, wypina się to z tych plastikowych prowadnic.
Nie wiem czy coś robię nie tak, ale brakuje mi dosłownie centymetra żeby to założyć.
Pamiętam że stare zakładałem w ten sposób, że wyciągałem wewnętrzną klamkę a dziurą po klamce wyciągałem cięgno otwierania drzwi, następnie zapinałem to cięgno i wkładałem klamkę.
Tu problem jest nieco większy - po prostu wszystko jest bardzo "ciasne";
już pół biedy że udało mi się nałożyć ten boczek na rygielek, co nie jest łatwą sprawą [poprzednia tapicerka wchodziła lżej] to jeszcze dochodzi skomplikowana sprawa z tym cięgnem klamki wewnętrznej, wypina się to z tych plastikowych prowadnic.
- Daniel Choros
- Forum Audi 80
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
- andrzejsz23
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
- Daniel Choros
- Forum Audi 80
- andrzejsz23
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Tak, ja mam elektrykę.
Problem raczej nie polega na tym że to się nie chce zmieścić.
Wydaje się, że to się daje założyć [choć faktycznie muszę jeszcze raz przymierzyć, sprawdzę dokładnie czy trzeba coś ciąć].
Mam wrażenie że problem polega na tym że to jest mega ciasne tzn. wszystko jest 'na granicy' i koniec końców nie daję rady założyć boczka bo naciągam wszystko na maksa a i tak brakuje centymetra żeby boczek zaskoczył w taki sposób jak ma leżeć.
Problem raczej nie polega na tym że to się nie chce zmieścić.
Wydaje się, że to się daje założyć [choć faktycznie muszę jeszcze raz przymierzyć, sprawdzę dokładnie czy trzeba coś ciąć].
Mam wrażenie że problem polega na tym że to jest mega ciasne tzn. wszystko jest 'na granicy' i koniec końców nie daję rady założyć boczka bo naciągam wszystko na maksa a i tak brakuje centymetra żeby boczek zaskoczył w taki sposób jak ma leżeć.
- Daniel Choros
- Forum Audi 80
Problem polega na tym, że "pierwsze" boczki w B4, czyli de facto boczki a'la B3 były montowane w ramkę z B3. Potem koledzy z Inglostadt wymyślili parapety ... a potem kolejne, zmieniając jednocześnie położenie klamki. Idąc dalej wymyślili uniwersalną ramkę, w którą dało się bez cięcia i gięcia założyć boczek jaki kto sobie wymarzył. Wygląda ona jak na zdjęciu http://img4.sprzedajemy.pl/540x405_audi ... 467749.jpg i zauważcie, że ma przetłoczone dwie rynienki pod linę klamki i większy otwór na klamkę, co pozwala na zamontowanie boczka jakiego się chce.
Dla porównania zdjęcie ramki starego typu https://img1.sprzedajemy.pl/540x405_aud ... 090421.jpg . W tylnych boczkach sytuacja analogiczna jak na przodzie.
Sprawdzę u siebie czy mam takie ramki na tył. W razie czego odezwijcie się na PW. Wolę je oddać komuś kto je wykorzysta niż wywalać na szrot.
Dla porównania zdjęcie ramki starego typu https://img1.sprzedajemy.pl/540x405_aud ... 090421.jpg . W tylnych boczkach sytuacja analogiczna jak na przodzie.
Sprawdzę u siebie czy mam takie ramki na tył. W razie czego odezwijcie się na PW. Wolę je oddać komuś kto je wykorzysta niż wywalać na szrot.
- Daniel Choros
- Forum Audi 80