[B4 2.0 ABT] ZIMNY NIE RÓWNO PRACUJE
[B4 2.0 ABT] ZIMNY NIE RÓWNO PRACUJE
Witam,mam taki problem,od czasu gdy pojawiły się większe mrozy moje audi po odpalenie pracuje nie równo to znaczy jak by nie na wszystkie cylindry,dopiero pużniej jak się już trochę nagżeje zaczyna być w pożadku,dodam też że zaczeła mi więcej palic i przy odpalaniu czuć benzynę,tak jak by się silnik zalewał.
Ostatnio zmieniony 23 sty 2014, 07:01 przez jarczan21, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam,wczoraj auto zostało zkręcone,wszystko sprawdzone nigdzie już nie ciągnie lewego powietrza,świece,przewody,kopułka palec wymienione,podstawa gumowa wtrysku też,pierwsze odpalenie i chodzi do pewnego momentu,po jakimś czasie zaczeły falować obroty.ale gdy dałem gazu normalnie się wkręcał na obroty.dzień drugi odpalam rano żeby szybki odpuściły,chodzi normalnie,puzniej zaczeło się falowanie obrotów,ale nić to chodzi dalej,przyszedł czas wyjazdu,wsiadam do auta,dodaje gazu auto gaśnie,odpalam,i ta sama sytuacja auto gaśnie,po chwili zaczeło łapać,ale przerywa,ale jakoś dojechałem do pracy,na powrut z pracy odpalam,chodzi pużnioej faluje,myśle normalne,ale wsiadam właczam bieg daje gazu gaśnie,i tak cały czas nawet ruszyć nie można tylko po dodaniu gazu gaśniei czasemi kichnie :-| ,Więc proszę was drodzy klubowicze,dajcie jakieś porady co to jeszcze może byćć,bo jusz nie mam nerwów ani pieniędzy,ani cierpliwości,proszę was bardzo o jakieś sugestie :cry:
[ Dodano: 2014-01-27, 19:21 ]
Witam,niebieski czujnik tez wymieniony,i dalej zalewa auto,nie chodzi,nie mam pojęcia co robić,czyżby to sonda,proszę doradzcie coś
[ Dodano: 2014-01-27, 19:21 ]
Witam,niebieski czujnik tez wymieniony,i dalej zalewa auto,nie chodzi,nie mam pojęcia co robić,czyżby to sonda,proszę doradzcie coś