Mam pytanie, miałem wymienianą pompę i nastawnik po ustawianiu samochodu na parametry standardowe, samochód nie chce odpalić. Jakieś sugestie bo niestety mój mechanik sobie z tym nie radzi.
Proszę o pomoc

Dziękuję z góry
Pompa którą wymienił ,jest na pewno sprawna :?: Widział ktoś jak na niej chodziło auto ,w którym siedziała :?: Bo to że ktoś powiedział że "do końca chodziła " nie znaczy że po długim leżeniu na "sucho" ,nadal będzie chodziłamisio884 pisze:Ale nastawnik i pompa zostały wymienione, tylko ustawiając na normalne parametry samochód nie odpala, nastawnik wyczyszczony - przy normalnej dawce nie chce odpalić samochód , zwiększając dawkę odpala
wymieniane ze względu na awarie często powodowane zanieczyszczaniem się nastawnika po przez opiłki z pompy. rok 1994.misiekdzwon pisze:Dlaczego pompa i nastawnik zostały wymienione? Z którego roku masz Audi? Zmieniona pompa pochodzi tez z Audi 80?
niesprawdzana napewno, dawka taka jak w książce niestety nie orientuje się.MUNIOR pisze:Pompa którą wymienił ,jest na pewno sprawna :?: Widział ktoś jak na niej chodziło auto ,w którym siedziała :?: Bo to że ktoś powiedział że "do końca chodziła " nie znaczy że po długim leżeniu na "sucho" ,nadal będzie chodziłamisio884 pisze:Ale nastawnik i pompa zostały wymienione, tylko ustawiając na normalne parametry samochód nie odpala, nastawnik wyczyszczony - przy normalnej dawce nie chce odpalić samochód , zwiększając dawkę odpalaKonkretnie napisz ,przy jakiej dawce nie odpala ,a przy jakiej odpala ...bez tego nic sensownego nikt nie wymysli 8-) Ja mam pewność że pompa jest ok,jak zamontuję do swojego auta i przetestuję 8-)
Jak podtarta ,to jedyne wyjście ,bo <ok>bozmek pisze:Żeby pompę wymieniać przez brudny nastawnik
W skrajnych przypadkach, po dwóch ,trzech tygodniach,nastawnik ponownie zawalony opiłkami :roll:Krzysiek 84 pisze:Lepiej w takim razie zmienić pompe niż co jakis czas czyscic nastawnik
bartek18150 pisze:Cos kolrgo namotałes albo mechanik
Też uważam że gdzieś mechanik popełnił błąd ,albo z pompą coś nie tak ,skoro na ''normalnej "dawce nie odpala ...tyle że nadal nie wiemy ,jaką ta "normalna"dawka ma wartośćmisio884 pisze:dawka taka jak w książce niestety nie orientuje się.
Powiedział bym CI jakbym wiedziałMUNIOR pisze:Jak podtarta ,to jedyne wyjście ,bo <ok>bozmek pisze:Żeby pompę wymieniać przez brudny nastawnikW skrajnych przypadkach, po dwóch ,trzech tygodniach,nastawnik ponownie zawalony opiłkami :roll:Krzysiek 84 pisze:Lepiej w takim razie zmienić pompe niż co jakis czas czyscic nastawnik
[ Dodano: 2014-01-23, 20:22 ]bartek18150 pisze:Cos kolrgo namotałes albo mechanikTeż uważam że gdzieś mechanik popełnił błąd ,albo z pompą coś nie tak ,skoro na ''normalnej "dawce nie odpala ...tyle że nadal nie wiemy ,jaką ta "normalna"dawka ma wartośćmisio884 pisze:dawka taka jak w książce niestety nie orientuje się.
misio884 pisze: A mówiłem że będę tego żałował że nie pojechałem do CIebie
Zawsze mam taką pompę ,na której odpali i odjedzie :mrgreen: Albo coś ogarniamy od A do Z ,albo nie czepiamy się wcale ,a nie tak jak w Twoim przypadku ,mechanik nie ogarnia ,czegoś czego się podjął ...dla mnie żenada :roll: Z drugiej jednak strony, mogę zrozumieć ,że nie każdy mechanik ogarnia temat pompy wtryskowej ...w sensie jak coś z nią nie halo ,to sobie rozbierze i zobaczy co jest nie halo i ewentualnie doprowadzi ją do ładumisio884 pisze:ustawiając na normalne parametry samochód nie odpala
Założyć do auta ,odpalić i odjechaćmisio884 pisze:a pytanie jak najprościej sprawdzić pompę czy sprawna?