[B4 ABT+LPG] Lecho mini Ustawienie emulacji sondy
[B4 ABT+LPG] Lecho mini Ustawienie emulacji sondy
Witam. Mam audi 80 2.0 abt z instacja Lecho mini. Mam taki problem, że rozjeżdza mi sie mapa benzyny. Na forum wyczytałem żeby ustawić emulacje na "mase" ale niestety po paru dniach ten sam problem. Niestety nie ma opcji ustawienia emulacji "odłaczona".
Co mogę w tym wypadku zrobic? Czy jedynym wyjściem jest zmiana sterownika?
Co mogę w tym wypadku zrobic? Czy jedynym wyjściem jest zmiana sterownika?
- M4teusz
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Jeśli emulacja na "mase" nie pomaga a instalacja jest dobrze wyregulowana, to zmiana sterownika również nic nie pomoże. Odłącz akumulator na noc i rano odpal jeśli wszystko będzie ok to można wstawić przekaźnik resetujący ECU. Zwykły przekaźnik podpiąć w ten sposób aby + do sterownika benzyny był po przekręceniu kluczyka.
Sonda sprawna.
Mam taki przekażnik który po przełączeniu na gaz rozcina mi wtrysk benzyny. Jeżeli pod ten sam przekażnik podpiął bym sonde aby ona rownocześnie byla by też rozlaczana, to takie coś zdało by egzamin? Działało by to w taki sposób jak by ustawiona była emulacja "odłączona"? Dobrze to rozumiem?
Mam taki przekażnik który po przełączeniu na gaz rozcina mi wtrysk benzyny. Jeżeli pod ten sam przekażnik podpiął bym sonde aby ona rownocześnie byla by też rozlaczana, to takie coś zdało by egzamin? Działało by to w taki sposób jak by ustawiona była emulacja "odłączona"? Dobrze to rozumiem?
- karolas123
- Forum Audi 80
Ale na lpg auto chodzi super problem jest tylko na benzynie jak jest zimny (tak jakby go zalewało) czytałem różne tematy i wskazuję to na zła emulacje bo po resecie ecu jest ok. I z tąd moje pytanie czy mogę odłaczyc sonde po przełaczeniu na lpg wyżej wymionionym przekażnikiem? bo ustawienie na "mase" też nie zdało egzaminu. A czytałem że jedne ABT działaja prawidłowo z emulacja na "mase" a jedne "odłączona" - tylko tej w moim sterowniku sie nie da ustawic
- karolas123
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- karolas123
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80