[B3/B4] Przełączniki z konsoli - przełożone kostki?
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Były dwa rodzaje włączników automatycznych EHS i EHS+ZR
Różniły je tym że pierwszy był na jednym przekaźniku drugi na dwóch (dodatkowy obwód)
W przypadku samego EHS włączało wszystko na jednym i były te same ilości kabli. W drugim przypadku był dodatkowy kabel i grzane lusterka jak i grzania tylnej szyby były osobno stąd dodatkowy kabel.
Różniły je tym że pierwszy był na jednym przekaźniku drugi na dwóch (dodatkowy obwód)
W przypadku samego EHS włączało wszystko na jednym i były te same ilości kabli. W drugim przypadku był dodatkowy kabel i grzane lusterka jak i grzania tylnej szyby były osobno stąd dodatkowy kabel.
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
Czyli jakbym dorwał ten z dodatkowym kablem na lusterka to nie muszę go podłączać?
Ostatnio zmieniony 26 sty 2014, 11:57 przez Piotrekdriver1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Żadną, bo przecież manualny jest podłączony grzanie szyby i grzanie lusterek w jednym. I przechodząc z manualna na czasówkę nic nie tracimy grzeje tak samo. Gorzej gdy będziemy przechodzić w druga stronę EHS+ZR na EHS wtedy dopiero trzeba zainteresować się tym dodatkowym kablem. Ale nie jak przechodzimy z manuala na czasówkę.
Rozumiesz?
Tylko wcześniej pisałem o tym bo zmieniałem z A4 (a jest prawie taki sam) a miałem zwykły do prawidłowego działania trzeba było przełożyć grube kable miejscami bo jeden to zasilający cały ten przekaźnik. I już nie pamiętam czy czasami też nie trzeba było przekładać kable od podświetlenia.
Rozumiesz?
Tylko wcześniej pisałem o tym bo zmieniałem z A4 (a jest prawie taki sam) a miałem zwykły do prawidłowego działania trzeba było przełożyć grube kable miejscami bo jeden to zasilający cały ten przekaźnik. I już nie pamiętam czy czasami też nie trzeba było przekładać kable od podświetlenia.
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub