Witam . Przez ostatnie dni zauważyłem że coś rozładowuje mi akumulator . Przykładowo w sobotę wieczorem zostawię autko a już w niedzielę na wieczór nie zapali bo akumulator padł . Nie wiedziałem jak za to się zabrać , myślałem że akumulator kończy po prostu swój żywot albo że winne może być światło w bagażniku jednak nie to czego szukam . Spróbowałem zrobić tak że nacisnąłem na przycisk od radia żeby panel trochę odskoczył i zostawiłem na dobę autko . Przychodzę odpalać i odpaliło momentalnie . Co z radiem może być nie tak , mam je zaledwie może od roku . Bezpiecznik ? Kabelek któryś ? Proszę o radę .
Radio : Pioneer DEH-1400UBB
[B4 ABT] Radio rozładowuje akumulator ?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
no zeby radio rozladowywalo to niewiem co to za sit by musial byc, sam mam od paru lat radio na "sztywno" i pomimo ostatnich -15 umnie nie zdazylo sie aby aku zdechl, ani nie doladowuje go i ma jakies 6-7 lat, a w dodatku mam diesla
do sprawdzenia
- prad pobierany przez akumulator na zamknietym aucie
- poziom i gestosc elektrolitu jesli ma korki odkrecane, do sprawdzenia gestosci polecam aerometr
do sprawdzenia
- prad pobierany przez akumulator na zamknietym aucie
- poziom i gestosc elektrolitu jesli ma korki odkrecane, do sprawdzenia gestosci polecam aerometr
Cóż ostatnio zrobiło się ciepło ale bez zmian . Aku pada po kilku dniach a elektrolit jest w poziomie wszystkie płytki ma wystarczająco zakryte . Auta w swoim garażu nie zamykam więc może gdzieś bezpiecznik wywaliło a nie zauważyłem tego . Chyba zagonię auto do elektryka po co mam męczyć aku skoro ledwo 2 lata ma . Wygląda na to że to nie radio pobiera prąd aż w takiej ilości .