Witam wszystkich.
Mam pewien problem już od wakacji, mianowicie chodzi o obroty..
Jak było ciepło i sucho wszystko ok, lecz gdy było troche wilgotno lub po deszczu, obroty szalały na biegu jałowym raz 1300 raz 800, a nie raz gasł. Teraz jest identycznie, odpalę go przy mrozie -15 obroty wchodzą na 1800-2000 dodam troche gazu i nagle 800-700 i po chwili gaśnie. Usterka ta uchodzi przy nagrzanym silniku, po przejechaniu minimum 10km.
Znajomy mechanik wymieniał cały monowtrysk było to samo, później sam potencjomet wydawało mi sie że było okej, ale jednak była lepsza pogoda, wymieniłem także kopułke aparatu zaplonowego tzw. palucha, czujnik temperatury.
Ma ktoś jakieś pomysły? proszę o pomoc lub podać namiary na dobrego/sprawdzonego mechanika w Bydgoszczy
[B4 2.0 ABT] Falują obroty/czasem gaśnie HELP
- karolas123
- Forum Audi 80
Tak samo jak w ABK nie ma krokowego, tylko regulator biegu jałowego, a i tak każdy nazywa to krokowcem. Tak czy inaczej, wiadomo o co chodzi.Nie ma w tym aucie silniczka krokowego, tylko nastawnik przepustnicy.
Nie, czujnik niebieski, to czujnik niebieski, a silniczek krokowy, to silniczek krokowy kolego, a właściwie nastawnik przepustnicy, żeby się kolega wyżej nie czepiał <ok> Poczytaj trochę tutków na forum co, gdzie i za co odpowiada.tak jak już mówiłem Czujnik temperatury wymieniałem ten niebieski, czyli chyba silniczek krokowy
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Ale diabeł tkwi w szczegółachMikiTiki pisze:Cytat: Nie ma w tym aucie silniczka krokowego, tylko nastawnik przepustnicy.
Tak samo jak w ABK nie ma krokowego, tylko regulator biegu jałowego, a i tak każdy nazywa to krokowcem. Tak czy inaczej, wiadomo o co chodzi.
.MikiTiki pisze:Poczytaj trochę tutków na forum co, gdzie i za co odpowiada.
I co znajdzie? za przeproszeniem wielkie g... bo będzie szukał krokowca którego nie ma. A jak będzie szukał prawidłowo nastawnik przepustnicy to wtedy znajdzie tyle wiadomości że głowa boli.