[80 B4 ALL] Regeneracja halogenów
- pawełek
- Forum Audi 80
- Imię: paweł
- Kontakt:
[80 B4 ALL] Regeneracja halogenów
Cześć, czy ktoś z Was "regenerował" halogeny? Chodzi mi o malowanie środka na inny kolor niż czarny np. biały, srebrny? Jak wam to wyszło? Znajdziecie może jakieś foto?
Z góry dzięki
Z góry dzięki
Tutaj masz :d Co prawda nie jest to pomalowane a oklejone folią na pomarańczowo. i link do tematu : https://audi80.pl/audi-80-b4-abt-bla ... t77394.htm
Mam małe pytanie do znawców do CFL chodzi o halogeny chce oddzielić szkło od obudowy , mam zrobić z nich zupę i odejdzie bez problemu czy są jakieś przeszkody na co uważać żeby szkła nie uszkodzić , potem spokojnie na silikon znów je ? chciałbym spróbować paroma sposobami przywrócić dawny blask i trochę odświeżyć szkło. I przy okazji może ktoś wie z czego by podpasywały oprawki do tych halogenów ? z jakiegoś samochodu bo u siebie ich nie mam :roll:
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
w sumie to robienie z nich zupy - chyba bym nie ryzykował jak swoje rozklejałem to opalarką i delikatnie rozklejałem - tylko bardzo delikatnie acz stanowczo, żeby szkło nie pękło. Plastik jak gdzieś pęknie to zawsze można pospawać, szkła już nie ;P
a malowanie czy coś, moje były fabrycznie na srebrno i nie wyglądały (jeden mialem w czarnym plastiku drugi w białym - oba tak samo styrane, chociaz na bialym gorszy byl srebrny...) wiec pomalowalem se na czarno, skleilem szklarskim silikonem w kolorze czarnym chociaz to byly zwykle z 90, nie cfl
a jak ktos chce zregenerowac to na pw moge podeslac zakład co regeneruje odbłyśniki - na pewno normalnych lamp, nie wiem czy halo też, ale prawdopodobnie też ceny maja przystępne i robote fachową, sam u nich robilem, polecone od kolegi z forum ktory tez u nich robil kilka kompletów
a malowanie czy coś, moje były fabrycznie na srebrno i nie wyglądały (jeden mialem w czarnym plastiku drugi w białym - oba tak samo styrane, chociaz na bialym gorszy byl srebrny...) wiec pomalowalem se na czarno, skleilem szklarskim silikonem w kolorze czarnym chociaz to byly zwykle z 90, nie cfl
a jak ktos chce zregenerowac to na pw moge podeslac zakład co regeneruje odbłyśniki - na pewno normalnych lamp, nie wiem czy halo też, ale prawdopodobnie też ceny maja przystępne i robote fachową, sam u nich robilem, polecone od kolegi z forum ktory tez u nich robil kilka kompletów
ja w piekarniku nastawwiłem 200c ale dałem termoobieg i grzałke dolna tzn piekarnik elektryczny ,postawiłem je na krace na szkłach dwa komplety tak zrobiłem ori halo
jak widziałem ze juz sie nagrzały po jakis 10-15 min wyjołem ,i nożyk miedzy szklo a halo odeszły idealnie
uwazaj daleko od wody szkła jakosz koło zlewu to robułem chlapneła mi woda na szkło i pekło
jak widziałem ze juz sie nagrzały po jakis 10-15 min wyjołem ,i nożyk miedzy szklo a halo odeszły idealnie
uwazaj daleko od wody szkła jakosz koło zlewu to robułem chlapneła mi woda na szkło i pekło