[B4 1.9 1Z] Nie działa tylna wycieraczka
-
- Forum Audi 80
[B4 1.9 1Z] Nie działa tylna wycieraczka
Wiem że sprawa była poruszana ale nie do końca więc piszę.
Moje autko jest z 95r. 1,9TDi (90km) No i mam problem bo nigdzie nie pisze czy ze starszego modelu można zrobicz przeszczep przełącznika do przednich i tylnej wycieraczki??? Czy jest to możliwe czy będzie jakoś inaczej działało??
No i czy jest szansa naprawienia tego. Przednie działają tylko tylna stanęła. :?:
Moje autko jest z 95r. 1,9TDi (90km) No i mam problem bo nigdzie nie pisze czy ze starszego modelu można zrobicz przeszczep przełącznika do przednich i tylnej wycieraczki??? Czy jest to możliwe czy będzie jakoś inaczej działało??
No i czy jest szansa naprawienia tego. Przednie działają tylko tylna stanęła. :?:
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
-
- Forum Audi 80
Sprawdzał, sprawdzał. Do wycieraczki dochodzi bo jak spiołem na krótko przekaźnik pod tylną kanapą to się diablica ruszyła. Przednie działają bez problemu tylko ta tylna padła. Nie odrazy ją trafiło tylko stopniowo. Przy mocniejszym wciśnięciu czasem jeszcze ruszyła ale teraz już nawet nie ma szans. Więc raczej nic innego nie będzie. Mam do kupienia cały ten przełącznik za 90zł tylko że autko na pewno jest starsze niż moje i nie wiem czy zadziała. Podpinałem już raz taki przełącznik tylko z rocznika 93 no i coś szwankowało. Nie wiem do konca czy był on sprawny bo ktoś go już kiedyś rozbierał ale po założeniu wycieraczki w pozycji zero były u góry a żeby działały to musiałem na dół dać, czyli odwrotnie jak mam teraz.
No i właśnie nie wiem czy to był felerny przełącznik czy w starszych tak jest. Oczywiście chodzi o przepięcie kabli we wtyczce ale nie chce mi się tym bawić.
No i właśnie nie wiem czy to był felerny przełącznik czy w starszych tak jest. Oczywiście chodzi o przepięcie kabli we wtyczce ale nie chce mi się tym bawić.
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
-
- Forum Audi 80
Raczej nie będą pasować ,najlepiej to jeszcze sprawdź styki jakiś kontakt spray psiknij tam.U mnie w tamtym roku miałem podobnie właśnie w ten sposób pozbyłem się usterki <ok>mariusz1979 pisze:ale czy może mi ktoś podpowiedzieć czy te przełączniki ze starszych modeli będą pasowały do mojej audicy z 95 roku :?:
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80