Jesteś pewny? bo etka podaje inaczej.Audi Sport pisze:Nie ma potrzeby, tylko 1Z i V6 miały czujnik obrotów sprężarki bez względu czy to manual czy climatronic.
[B4 2.0 ABT] Jak zrobić klimatronic z manualnej klimatyzacji
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik:
- Kontakt:
- Audi Sport
- Forum Audi 80
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
No to teraz wiem bo opierałem się też rysunkami 260-15 260-25 i myślałem że nie montowali tego czujnika bo w manualnej i tak był bez użytkowy. Bo osobiście widziałem dwie B4 1Z z klimą manualną i nie miały czujnika.
Tak sama jak w 1Z nie było cmiatronica tak samo przy V6 mało spotykany była manualna ciekawe ile w tym prawdy.
Tak sama jak w 1Z nie było cmiatronica tak samo przy V6 mało spotykany była manualna ciekawe ile w tym prawdy.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Ori klima czy Diavia ? Szczerze to ja jeszcze nie spotkałem 1Z z kompresorem bez czujnika. Sygnały z niego idą do modułu "przekaźnika" pod kierownicą. Po co i na co ten czujnik to nie mam pojęcia, w starym climatronicu nie występował wogóle ten czujnik i działało bez problemów.Jarewa pisze:osobiście widziałem dwie B4 1Z z klimą manualną i nie miały czujnika.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Może to te początkowe B4 na R12 ? Ja widziałem jedynie już te na R134a, 1Z na R12 jeszcze nie spotkałem.Jarewa pisze:Ori manual inaczej bym się nie wypowiadał gdybym nie widział.
Ale zato jaki schowek duzy jak w wersji bez klimy To są luksusy, Manual, w środku się wcale nie rzuca, ale climatron to porażka z wkrętami na wierzchu :mrgreen:Jarewa pisze:A Diavia to całkiem inna bajka to nie są komponenty oryginalne. Zwykły nadmuch wydziergany pod ten system.
kupiłem nadmuch z silniczkami klimatronika z audi 80 b4.A więc tak,wtyczki podpiełem pod sterownik,została mi duż czerwona kostka(ja podepne chyba pod komputer),mała czerwona kostka z 6 bolcami,nie wiem do czego,jeden przewód zielononiebieski,okgła jasnobrązowa wtyczka(chyba do wentylatora),biała wtyczka z dwoma pinami z pręcikiem zabezpieczającym podobnie jak sa przy czujnikach temp.w króccu,oraz szara kostka dwu pinowa.Gdzie to podpiąć.Pomóżcie koledzy.Zakładam klimatronik do b4 z manualną klimą.Czy jeszcze potrzebna mi wiązka??Powiedzcie mi pod jakie wtyczki czujniki,ten z deski podpiełem ale mam urwany ten z zderzaka,gdzie go wlutować?I czy znajdę jakieś inne gniazda.Boję się,że jak ściągnę deskę to się okaże że ze starego auta z przeszczepu nie dostałem jakiejs wiązki,chłopy pomóżcie swierzakowi to ogarne.
- Jarewa
- Forum Audi 80
Jedynie co to ta siwa okrągła będziesz mógł podłączyć bo to się nie zmienia. Ale musisz zaopatrzyć sie z wiązkę klimatronica pod deska podmienić z ta co masz bo manualna do wycięcia jak i sterownik. I wiązka, czujnik podsufitki no i trzeba dorobic wiazke do czujnika g110.
Jezeli chodzi o ta biała w oddali to do presostat czujnik w rurkach parownika, Jest jeszcze jedna podobna wtyczka czujnik g109
Jezeli chodzi o ta biała w oddali to do presostat czujnik w rurkach parownika, Jest jeszcze jedna podobna wtyczka czujnik g109
Tak Kuba tylko,że ciężko znaleźć schemat w necie.
Jarewa,ta białą wtyczke w oddali podłączyłem do czujnika w nawiewach w kanale wlocie powietrza.g110 to czujnik cieczy chłodzacej i jest w zbiorniczku wyrównawczym?g109 to czujnik przy zderzaku?Mam go od dawcy lecz wiązka przecięta.Mam blisko do gościa który ma dawce mojego klimatronika i mogę podjechać wyciąć co trzeba ale nie chce też gościowi pociąć innych kabli niezwiązanych z klimatronikiem.Wiec proszę o pomoc co i jak.
[ Dodano: 2015-05-31, 12:49 ]
Może tu sa takie wiązki pokazane które potrzebuje
https://audi80.pl/b4-zakup-klimatron ... t47790.htm
[ Dodano: 2015-05-31, 12:52 ]
w tym modelu dawcy nie było czujnika w lampce
[ Dodano: 2015-05-31, 17:14 ]
Czy te dwie wiązki potrzebuje czy tą co idzie do bezpieczników nie.Chyba przejade się do Głogowa.
Jarewa,ta białą wtyczke w oddali podłączyłem do czujnika w nawiewach w kanale wlocie powietrza.g110 to czujnik cieczy chłodzacej i jest w zbiorniczku wyrównawczym?g109 to czujnik przy zderzaku?Mam go od dawcy lecz wiązka przecięta.Mam blisko do gościa który ma dawce mojego klimatronika i mogę podjechać wyciąć co trzeba ale nie chce też gościowi pociąć innych kabli niezwiązanych z klimatronikiem.Wiec proszę o pomoc co i jak.
[ Dodano: 2015-05-31, 12:49 ]
Może tu sa takie wiązki pokazane które potrzebuje
https://audi80.pl/b4-zakup-klimatron ... t47790.htm
[ Dodano: 2015-05-31, 12:52 ]
w tym modelu dawcy nie było czujnika w lampce
[ Dodano: 2015-05-31, 17:14 ]
Czy te dwie wiązki potrzebuje czy tą co idzie do bezpieczników nie.Chyba przejade się do Głogowa.
- Jarewa
- Forum Audi 80
W kazdym modelu climatronica jest czujnik w podsufitówce (lampce) g86.
Białą wtyczka jak najbardziej możliwe że to g109 to siwa wtyczka czujnik w parowniku co się pytałeś.
Skoro masz dawce to wydziargaj to co na zdjęciach wiązka pod deską i wiązka wentylator będziesz miał wsio już.
A schematy są.
http://allegro.pl/klimatyzacja-automaty ... 74981.html
Jak go sie tez spytasz moze posiada wiazke pod deska jest znany sprzedawca na forum i kumaty a wiem ze 3 miesiace temu miał.
Białą wtyczka jak najbardziej możliwe że to g109 to siwa wtyczka czujnik w parowniku co się pytałeś.
Skoro masz dawce to wydziargaj to co na zdjęciach wiązka pod deską i wiązka wentylator będziesz miał wsio już.
A schematy są.
http://allegro.pl/klimatyzacja-automaty ... 74981.html
Jak go sie tez spytasz moze posiada wiazke pod deska jest znany sprzedawca na forum i kumaty a wiem ze 3 miesiace temu miał.