[b4] brak podswietlenia licznika, nawiewó , popielniczki itd
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
patro278, patrz ile tematów wystarczy poczytać http://www.google.com/cse?cx=partner-pu ... %C5%82a%20
Ostatnio zmieniony 08 paź 2016, 08:34 przez Pieterb, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Kolego a żarówki napewno masz dobre?? Bardzo często jest tak że tylko żarówki padają. Też miałem ten problem. Obstawiam że jeżeli nie rozbierałeś pokręteł od nawiewu itp to masz przepalone żarówki. Rozmontuj to i wymień żarówki. Co do liczników itp. Wymontuj jeszcze raz i poprzekładaj żarówki z miejsca gdzie świecą w miejsce nieoświetlone i zobacz czy zadziała. Jeżeli nie zaświeci to przepatrz ścieżki drukowane na płytce z tyłu. Może jak ktoś się tam bawił to mógł uszkodzić. Tak jak pisałem na początku to bardzo często wina tkwi w żarówkach i tylko tam.
A co do potenciometru to akurat on raczej nie ma z tym nic wspólnego. On działa tylko na zegary. Weś sobie baterię kawałki kabli i podłączaj żarówki po kolei i wymieniaj felerne.
A co do potenciometru to akurat on raczej nie ma z tym nic wspólnego. On działa tylko na zegary. Weś sobie baterię kawałki kabli i podłączaj żarówki po kolei i wymieniaj felerne.
-
- Forum Audi 80
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
to jakoś dziwnie masz bo u mnie też przygasa podświetlanie pokręteł od nadmuchu razem z podświetleniem licznika.mariusz1979 pisze:No ciekawe Bo jakoś u mnie tak nie jest. Przygasa tylko cały zegar. Nie mów że ty Zciemnisz zegary i szukasz na macanego gdzie zwiększyć siłę nadmuchu???!!!
ale nikt tu nie mówił o przyciskachmariusz1979 pisze:Albo macasz gdzie włączyć ogrzewanie tylnej szyby???!!!
Gregus512, ale przecież pisał że sprawdzał bezpieczniki
Bezpiecznik nr 14. 5A. - Oświetlenie zegarów i pokręteł nawiewu. Tak jest przynajmniej u mnie w dieslu.
[ Dodano: 2014-02-02, 19:45 ]
Oki, doczytałem, że sprawdzałeś bezpieczniki. Może tak jak ktoś pisał potencjometr sie posypał. A jak nie to pozostaje wziąć multimetr i lecieć od skrzyny bezpieczników do kostek podświetlenia i szukać gdzie napięcie się gubi. Po nitce do kłębka.
[ Dodano: 2014-02-02, 19:45 ]
Oki, doczytałem, że sprawdzałeś bezpieczniki. Może tak jak ktoś pisał potencjometr sie posypał. A jak nie to pozostaje wziąć multimetr i lecieć od skrzyny bezpieczników do kostek podświetlenia i szukać gdzie napięcie się gubi. Po nitce do kłębka.
Raczej Ty kolego się zlituj, gdyż powoli zaczynasz się kompromitować.mariusz1979 pisze:No ciekawe Bo jakoś u mnie tak nie jest. Przygasa tylko cały zegar. Nie mów że ty Zciemnisz zegary i szukasz na macanego gdzie zwiększyć siłę nadmuchu???!!! Albo macasz gdzie włączyć ogrzewanie tylnej szyby???!!! No chłopie zlituj się......
- damianek1234561
- Forum Audi 80
- audi80b420e
- Forum Audi 80