siemka, mam problem mały z audi...
otóż dziś rano jak jechałem zapaliła mi się kontrolka oleju i na dodatek ciśnienie na zegarze spadło.... a po jakimś czasie zajrzałem pod maskę na bagnet a tam sucho, nie było oleju masakra, cały prawie silnik zalany...
Coś się musiało gdzieś uszkodzić no i oczywiście po wlaniu 2 litrów ciśnienie wzrosło do normalnego poziomu ale okazało się że wyciek (i to dużej ilości) leci tam gdzie jest filtr oleju. A właściwie z tej chłodnicy do której jest przykręcony filtr oleju.
I teraz mam do Was pytanie czy to jest jakieś dwu częściowe, czy to się rozszczelniło czy mogło pęknąć ??
Ewentualnie czy to się kupuję całe, czy jak?
[B4 2.0 140km ACE] chłodnica oleju
- 123krzysiek123
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
no tak czułem że jakaś pewnie uszczelka ... jutro jestem umówiony bo sam nie mam czasu ani kanału ... więc dam znać czy to było przyczyną
[ Dodano: 2014-02-04, 19:43 ]
no i już wszystko wiadomo ...
jest po wymianie tej uszczelki i mechanik który to robił stwierdził że poprzednik (mechanik) który olej wymieniał poruszył jakaś śrubę co w konsekwencji sprawiło że się całość poluzowała i wypluwał olej
i raczej silnikowi nic się nie stało bo chodzi tak jak wcześniej, ładnie, równo, i ciśnienie wynosi 5 bar, ma przyspieszenie wiec myślę że jest OK
[ Dodano: 2014-02-04, 19:43 ]
no i już wszystko wiadomo ...
jest po wymianie tej uszczelki i mechanik który to robił stwierdził że poprzednik (mechanik) który olej wymieniał poruszył jakaś śrubę co w konsekwencji sprawiło że się całość poluzowała i wypluwał olej
i raczej silnikowi nic się nie stało bo chodzi tak jak wcześniej, ładnie, równo, i ciśnienie wynosi 5 bar, ma przyspieszenie wiec myślę że jest OK