[All B3/B4] Wymiana nagrzewnicy
http://allegro.pl/boll-super-klej-w-spr ... 77547.html
ja juz dluższy czas uzywam do wszystkiego i super postepowac tylko zgodnie z instukcja
ja juz dluższy czas uzywam do wszystkiego i super postepowac tylko zgodnie z instukcja
Witam kolegów, z góry proszę o szybką odpowiedź zorientowanych.
Szykuje mi się wymiana nagrzewnicy, jeszcze dzisiaj mam zamiar zamówić taką za ~40zł, ale słyszałem, że niektóre tanie zamienniki mają mniej tych rurek, przez które krąży płyn. Ile ma ich ori nagrzewnica?? Szukałem trochę w googlach, ale konkretnej odpowiedzi nie znalazłem.
Szykuje mi się wymiana nagrzewnicy, jeszcze dzisiaj mam zamiar zamówić taką za ~40zł, ale słyszałem, że niektóre tanie zamienniki mają mniej tych rurek, przez które krąży płyn. Ile ma ich ori nagrzewnica?? Szukałem trochę w googlach, ale konkretnej odpowiedzi nie znalazłem.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
przypomniałeś mi, mam zdjęcia rozebranej ori nagrzewnicy oraz obok nowego zamiennika który został przypadkowo roztopiony bo leżał na piecu.
Edit szukałem ale na telefonie gdzieś nie mam tego. Powiem że w ori było więcej rurek tak na oko o 1/3 więcej niż w zamienniku ale te w zamienniku były grubsze. Gdzieś leży u mnie nagrzewnica z A4ki B5 bez klimy i w niej na oko było tyle rurek co w tej z B4. Jak znajdę to policze ile ich było.
Edit szukałem ale na telefonie gdzieś nie mam tego. Powiem że w ori było więcej rurek tak na oko o 1/3 więcej niż w zamienniku ale te w zamienniku były grubsze. Gdzieś leży u mnie nagrzewnica z A4ki B5 bez klimy i w niej na oko było tyle rurek co w tej z B4. Jak znajdę to policze ile ich było.
Wygrzebałem w garażu starą ori nagrzewnicę od B3, naliczyłem 8 rurek z jednej i z drugiej strony, co daje nam 16. I taką też nagrzewnicę kupiłem - dałem za nią 4 dychy, rurki wyglądają że są tej samej długości no i jest ich tyle samo rzecz jasna. Przy okazji wymieniam termostat, bo się skubaniec nie domyka, a wymieniany 3 miesiące temu... Więcej żadnych pseudo firm, tym razem nabyłem Wahler'a i mam nadzieję, ze po wymianie nagrzewnicy i termostatu będzie pot po dupie leciał (za przeproszeniem) jak włączę ogrzewanie. <ok>
Mój tata przerabiał temat wymiany właśnie w B3, pogadałem z nim, też kupił najtańszy zamiennik i powiedział, że były w nim 4 rurki na stronę, czyli 1/2 tego co w ori. No i fakt - ogrzewanie u niego szału nie robi powiem szczerze.Powiem że w ori było więcej rurek tak na oko o 1/3 więcej niż w zamienniku ale te w zamienniku były grubsze.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- thechriskpl
- Forum Audi 80
Siema
Wymienilem wlasnie nagrzewnice ale mam proble na dole od strony
Schowka pasażera wisi mi taka metalowa kwadratowa skrzynka
Podejrzewam ze mialem ja schowac za kanalami ale teraz juz za pozno
Bo wszystko mam poskladane znacie moze jakis sposob żeby ja tam
Wsadzic bez rozbierania tego spowrotem ?
W najgorszhm razie bede jezdzil z tym na wycieraczce
Wymienilem wlasnie nagrzewnice ale mam proble na dole od strony
Schowka pasażera wisi mi taka metalowa kwadratowa skrzynka
Podejrzewam ze mialem ja schowac za kanalami ale teraz juz za pozno
Bo wszystko mam poskladane znacie moze jakis sposob żeby ja tam
Wsadzic bez rozbierania tego spowrotem ?
W najgorszhm razie bede jezdzil z tym na wycieraczce