[2.6 ABC Cabrio] Jaki zawias? komfort i przyczepnośc
[2.6 ABC Cabrio] Jaki zawias? komfort i przyczepnośc
Witajcie, szukałem na forum jednak nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi.
Otóż ja w swoim cabrio mam Technixa już z takim kupiłem no niby fajnie bo obniżony twardy drogi się trzyma ale dla mnie jest za bardzo.
Chciałbym żeby to auto prowadziło się dobrze(bo czasami naprawdę szybko jeżdżę i lubie ostre zakręty) ale nie było tak obniżone. Wszyscy szukają opcji jak tu auto obniżyć i w ogole a ja chce żeby było normalne, no może 2 cm niżej jak seria.
Teraz auto stoi tak na kołach. I teraz co byście mi doradzili co założyć jakiej firmy żeby był twardszy jak seria ale nie tak obniżony. Przez większosć czasu to auto będzie jeździło po gdańsku a to miasto ejst dość wymagające pod względem dziur i w ogóle (na obecnym zawiasie potrafie zaryc tłumikiem na swiatłach....
Otóż ja w swoim cabrio mam Technixa już z takim kupiłem no niby fajnie bo obniżony twardy drogi się trzyma ale dla mnie jest za bardzo.
Chciałbym żeby to auto prowadziło się dobrze(bo czasami naprawdę szybko jeżdżę i lubie ostre zakręty) ale nie było tak obniżone. Wszyscy szukają opcji jak tu auto obniżyć i w ogole a ja chce żeby było normalne, no może 2 cm niżej jak seria.
Teraz auto stoi tak na kołach. I teraz co byście mi doradzili co założyć jakiej firmy żeby był twardszy jak seria ale nie tak obniżony. Przez większosć czasu to auto będzie jeździło po gdańsku a to miasto ejst dość wymagające pod względem dziur i w ogóle (na obecnym zawiasie potrafie zaryc tłumikiem na swiatłach....
Ostatnio zmieniony 01 lut 2014, 19:20 przez Pykac, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolego załóż ori sprężyny i amorki do cabrio, jak dobrze pamiętam seryjnie było -20.
Jak chcesz żeby było niżej czyli -40 załóż takie springi firmy renomowanej jakiejś sam sobie wybierz:) i załóż seryjne amorki będziesz miał niżej i normalnie jeździł. Do -40 możesz złożyć na seryjnych amorkach:) które dadzą ci komfort w porównaniu do tego co teraz. Najlepiej to zobacz jakie masz sprężyny teraz być może wystarczy tylko założyć dobre seryjne amorki zamiast tych co masz wsadzone i tyle w temacie
Ale wydaje mi się że masz -40 chociaż to zdjęcie to nic nie widać. Pewnie na pewno wymienisz amorki na tych sprężynach na normalne i będzie niebo a ziemia
Jak chcesz żeby było niżej czyli -40 załóż takie springi firmy renomowanej jakiejś sam sobie wybierz:) i załóż seryjne amorki będziesz miał niżej i normalnie jeździł. Do -40 możesz złożyć na seryjnych amorkach:) które dadzą ci komfort w porównaniu do tego co teraz. Najlepiej to zobacz jakie masz sprężyny teraz być może wystarczy tylko założyć dobre seryjne amorki zamiast tych co masz wsadzone i tyle w temacie
Ale wydaje mi się że masz -40 chociaż to zdjęcie to nic nie widać. Pewnie na pewno wymienisz amorki na tych sprężynach na normalne i będzie niebo a ziemia
Dziękuję za informacje bardzo mi to pomogło. teraz mam starasznie twarde zawieszenie że auto dobrze się trzyma tylko na drodze gąłdkiej jak stół a jak pojawaiją sie jakiekolwie k wyboje to amortyzatory nie wyrabiają i czaami jest taki efekt ze na nierównościach koła zostają w powietrzu i jest dupa nie zabawa. a Poiwedz mi Kolego czy oryginalne amorki i spręzynki są jakies takie twardsze ? czy tak bardziej komfortowo zestrojone
Kolego wyciągnij te amorki co masz i załóż bilstein/sachs/kyb czy inne dobre zamienniki i zobacz jak ci się będzie jeździć, jak będzie za twardo wymień jeszcze sprężyny na ori. Wtedy już będzie tak jak z fabryki.Pykac pisze:Dziękuję za informacje bardzo mi to pomogło. teraz mam starasznie twarde zawieszenie że auto dobrze się trzyma tylko na drodze gąłdkiej jak stół a jak pojawaiją sie jakiekolwie k wyboje to amortyzatory nie wyrabiają i czaami jest taki efekt ze na nierównościach koła zostają w powietrzu i jest dupa nie zabawa. a Poiwedz mi Kolego czy oryginalne amorki i spręzynki są jakies takie twardsze ? czy tak bardziej komfortowo zestrojone
Zobacz u mnie tak wygląda na seryjnym zawieszeniu
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 91f1bd097d
Spoko w końcu mam jakies konkretne info. A jeżeli chodzi o amortyzatory to gdzie najlepiej kupić żeby nie było drogo a żeby była jaka kolwiek dostepność bo z doświadczenia wiem że autoland to ceny narzuca jak monopolista... a na allegro za wiela tego nie ma do cabrio.
BTW Twoja dobrze wygląda na oryginalnym zawiasie nie mam pojęcia dlaczego ktos wstawił do mojego takie cos....
BTW Twoja dobrze wygląda na oryginalnym zawiasie nie mam pojęcia dlaczego ktos wstawił do mojego takie cos....
Pykac pisze:Spoko w końcu mam jakies konkretne info. A jeżeli chodzi o amortyzatory to gdzie najlepiej kupić żeby nie było drogo a żeby była jaka kolwiek dostepność bo z doświadczenia wiem że autoland to ceny narzuca jak monopolista... a na allegro za wiela tego nie ma do cabrio.
Przód pasuje od każdego audi 80 B4 czy to sedan czy avant. Tył już niestety musisz szukać pod cabrio.
tu masz sklep intercars pewnie na pewno mają wszystko:
http://sklep.intercars.com.pl/#/dynamic ... le=1&wsk=O
tylko tam dosyć drogo, na allegro to zawsze ryzyko żeby jakiegoś gów.... nie wcisnęli.
Im niżej tym lepiej wygląda chyba dlatego