[B4 1.9 1Z] nie podaje paliwa po uszczelnieniu pompy wtrysko
-
- Forum Audi 80
[B4 1.9 1Z] nie podaje paliwa po uszczelnieniu pompy wtrysko
witam.. otoz mam pewiem problem ... pompa zaczela ciec spod oringa tlokorozdzielacza .. oddalem pompe do uszczelnienia pompiarzowi ktory sie tym zalmuje ... odebralem pompe.. zlozylem auto rozrzad na stare znaki czyli wszytko powinno grac.. lecz po odpowetrzeniu pompy ( meczylem sie caly dzien ) auto odpali lecz zlapie 900 obr 2 sek i gasnie ... po odkreceniu przewodow od wtryskow widac jak ladnie daje ale tylko na 3cim wtrysku gdzie znajduje sie streujacy drugi tez cos pokazuje paliwa a pierwszy i czwarty po kropelce leci co moze byc przyczyna ... moze to byc zbyt mala dawka ustawiona.. dodam ze ustawial ja na stole przeznaczonym do tego.. czy mogl cos zle zlozyc pompe... pomozcie poniewaz potrzebuje auta a auto unieruchomione stoi w garazu
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Nadwozie: Sedan
O ile uszczelniajacy pompę ,nie popełnił jakiegoś błedu ,co jest raczej mało prawdopodobne ,to wygląda na zbyt małą dawkę paliwa ,ewentualnie powietrze w paliwiegrzesiek1238 pisze:pompa zaczela ciec spod oringa tlokorozdzielacza .. oddalem pompe do uszczelnienia pompiarzowi ktory sie tym zalmuje ... odebralem pompe.. zlozylem auto rozrzad na stare znaki czyli wszytko powinno grac.. lecz po odpowetrzeniu pompy ( meczylem sie caly dzien ) auto odpali lecz zlapie 900 obr 2 sek i gasnie
Tu wystarczy ręczna pompka gruszka ,i odpowietrzenie trwa niespełna minutę ,bez gruszki też jest sposób ,trzeba odkręcić króciec powrotu na nastawniku i cierpliwie lać strzykawką ,aż się przeleje Przerysuj nożykiem znak ,gdzie w tej chwili znajduje się nastawnik ,popuść sruby i dygnij nastawnikiem w stronę ściany grodziowej ,ale nie więcej niż pół milimetra .Powietrza w paliwowych przewodach zasilajacy czasem nie masz :?: bo jak masz ,to nie będzie to chodziło i paliło jak należy 8-) A co do ustawiania "na stole " to jak po zwiększeniu dawki ,wszystko wróci do normalności ,to można sobie samemu wyciągnąć wnioski ,czy była ustawiona Upsss...widzę że się rozpisałem i kolega post wyżej mnie ubiegłgrzesiek1238 pisze:po odpowetrzeniu pompy ( meczylem sie caly dzien )
-
- Forum Audi 80
Super i fajnie że Ci normalnie jezdzi i odpala ,tyle że nie o takim przypadku tu mowa .W czasie pracy silnika to sobie mogą co jakiś czas lecieć i często lecą .Jak byś miał przed odpaleniem ,w przewodzie zasilającym pompę ,kilka centymetrów powietrza ,to by na pewno nie odpalał od strzałaWertyn pisze:a ja mam powietrze w przewodach paliwowych i normalnie jeździ i odpala
-
- Forum Audi 80
dzieki.. jutro z rana sprobuje zastosowac sie do waszych rad i dam znac... milego popoludnia
[ Dodano: 2014-02-03, 11:20 ]
pomoglo odpalil od strzala tylko teraz jescze jeden problem dam mu w gaz i odcina zaplon przy 3500 tys i gasnie odpuszcze gaz dodam sprowrotem i znow pobierze sie.. . dawke ustawialem zmniejszalem zwiekszalem i dzieje sie to samo co moze byc??
[ Dodano: 2014-02-03, 11:20 ]
pomoglo odpalil od strzala tylko teraz jescze jeden problem dam mu w gaz i odcina zaplon przy 3500 tys i gasnie odpuszcze gaz dodam sprowrotem i znow pobierze sie.. . dawke ustawialem zmniejszalem zwiekszalem i dzieje sie to samo co moze byc??
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Nadwozie: Avant
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
Jak robisz to na zimnym silniku ,to odpuść sobie takie rzeczy i nie znęcaj się nad silnikiem :roll: ,bo podwieszają się hydropopychacze .Dawkę ustawiamy ,odczytujac wartości na vagu ...na oko to już miałeś ustawione :roll: ...ups zapomniałem ,przecież "specjalista od pomp "ustawił "na stole " ...chyba od bilarda :mrgreen:grzesiek1238 pisze:pomoglo odpalil od strzala tylko teraz jescze jeden problem dam mu w gaz i odcina zaplon przy 3500 tys i gasnie
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik:
- Kontakt: