[ABC] Coupe Quattro Tłumik
[ABC] Coupe Quattro Tłumik
Witam
Mam do wymiany ostatni tłumik i po przekopaniu całego internetu zwracam się do was z pytaniem czy macie może jakieś rozwiązanie dotyczące owego tłumika w Coupe'cie z napędem quattro i silnikiem V6?
Może podchodzi od czegoś innego ? Albo z jakiegoś innego modelu można dość łatwo przerobić? A może jakaś sprawdzona firma, która w rozsądnych pieniądzach dorobi czy coś ?
Pozdrawiam!
Mam do wymiany ostatni tłumik i po przekopaniu całego internetu zwracam się do was z pytaniem czy macie może jakieś rozwiązanie dotyczące owego tłumika w Coupe'cie z napędem quattro i silnikiem V6?
Może podchodzi od czegoś innego ? Albo z jakiegoś innego modelu można dość łatwo przerobić? A może jakaś sprawdzona firma, która w rozsądnych pieniądzach dorobi czy coś ?
Pozdrawiam!
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
http://rm-motors.pl/
Polecam, za około 500zł masz fajny tłumik do CQ z kwasówki. Z niczego innego tak łatwo nie dopasujesz.
Polecam, za około 500zł masz fajny tłumik do CQ z kwasówki. Z niczego innego tak łatwo nie dopasujesz.
I jeszcze nad tym sie zastanawiam ?? http://allegro.pl/tlumik-koncowy-sport- ... 32734.html Wiem że trochę profanacja ale obecnie nie mam funduszy na to aby dorobić cały nowy więc jestem zmuszony łatać
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Wydech jest tak poprowadzony, że przechodząc ponad dyfrem wchodzi w środek ori puszki. Jeśli zastosujesz inną to będziesz musiał robić rogala aby wszedł od tyłu puszki. Każdy ori wydech (czyt. ostatnia puszka) od B3 sedan i B3/B4 Coupe pasuje zamiennie między sobą. Nie dam se uciąc palca ale od B2 chyba tez pasi.
- krzysiek_kw15
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Ja jakiś czas zmieniałem układ na zasadzie: co od czego pasuje
I o ile dobrze pamiętam
Tłumik końcowy u mnie to środkowy z vectry 2,5
Tłumik środkowy to któryś z Golfa VR 6
a początkowe 2 sztuki to coś z Audi chyba A4
Gra to całkiem spoko. Spadku mocy nie zaobserwowałem i przede wszystkim jest cicho do 4 tyś obrotów a i dźwięk silnika się fajnie uwydatnił :mrgreen:
Kulam się tak od prawie 2 lat
I o ile dobrze pamiętam
Tłumik końcowy u mnie to środkowy z vectry 2,5
Tłumik środkowy to któryś z Golfa VR 6
a początkowe 2 sztuki to coś z Audi chyba A4
Gra to całkiem spoko. Spadku mocy nie zaobserwowałem i przede wszystkim jest cicho do 4 tyś obrotów a i dźwięk silnika się fajnie uwydatnił :mrgreen:
Kulam się tak od prawie 2 lat