[Typ89 1,8S]Kamei. Nakładka grila Votex str.84
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
no bo sam wałek to nie wszystko. dodać trzeba regulowane koło, porting głowicy, kpl wydech, szczególnie kolektor, żeby to miało ręce i nogi. Sam jakiś końcowy tłumik to mocy nie da, jedynie wrażenia dla ucha i ta nieodstąpiona myśl "ładnie gra, pewnie zaczał już dobrze jechać!" I nie wiem czemu porównujesz do 20v - mój nie jedzie, nie mam wydechu zrobionego, jedynie popsuty, bo nie mam w ogóle końcowego tłumika jest rura, jest głośno, mocy nie ma, a słuchać to go ja już nie mogę... ;P
Nie no, oprócz końcowego tak jak pisałem jest wywalony kat, zamiast niego rura 50mm , środkowy przelotowy i własnie końcowy komorowy. Kolektor kiedys wleci z 3A/DZ bo jest 4-2-1. Głowicy na razie nie ruszam. Te wszystki przeróbki to i tak dadza góra 115KM bo na forum golfa już sprawdzali ten silnik, to jest odpowiednik RP z VW
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
przestań się mazać, nie mówię, że źle, mówię, że można lepiej. Zawsze można lepiej. Niech działa, jestem jak najbardziej za - bo kto nic nie robi to się cofa. A oryginał jest dobry, w topowej wersji, ale i to można poprawić.duo pisze:przez ostatnie sto lat chłopak piał, że nic nie bedzie robic bo najlepsze jest w oryginale to było źle, jak coś zaczął robić powoli ale mądrze to tez na nic ... niektórym nigdy nie dogodzi
Swoją drogą, kiedy Ty w końcu wyjedziesz chociaż jednym z aut :mrgreen: B4 kiedyś dawno temu było fajne, ale czas się ruszyć a nie tylko na forum siedzieć :lol: Tu nikt nic mądrego nie powie
Parę osób się znajdziequattroBandit pisze:Tu nikt nic mądrego nie powie
Wg mnie wygląd na duży plus! Wcześniej wydech wyglądał dość dziwnie. Teraz dziura w zderzaku jest bardzo mądrze zagospodarowana. Fajnie, że rurki nie wystają za bardzo a są zgrane z linią zderzaka. Kwestie dźwiękowe wg mnie do pominięcia, bo nie to było zapewne Twoim zamierzeniem
Ładnie się dzieje <ok>
Idąc za ciosem kolejną zmiana będzie wkładka Pipercross gąbkowa:
http://sklep.intercars.com.pl/dynamic/u ... 36da82e147
Widziałem wyniki z hamowni na tych wkładkach i zawsze były przyrosty przynajmniej 2-3NM. Kolega ma taką w 1.8T i wypluło 15NM wiecej na niej.
http://sklep.intercars.com.pl/dynamic/u ... 36da82e147
Widziałem wyniki z hamowni na tych wkładkach i zawsze były przyrosty przynajmniej 2-3NM. Kolega ma taką w 1.8T i wypluło 15NM wiecej na niej.
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
Swietny kolor wg mnie ma to auto tylko ten spojler jakos mi nie pasuje. Ciesze sie, ze z poczatku swojej przygody z nim starales sie go doprowadzic do stanu fabrycznego. Moim zdaniem najlepiej trzymac sie ori, a jesli cos dodawac to z rozsadkiem, bo wiadomo, ze z tego silnika cudow sie nie wycisnie, a i wyglad wazna sprawa <ok>
Ludzie pomóżcie :lol:
Chce kupić wkładkę mam nonowtrysk więc obudowa jest okrągła jak w ABT. Wg. katalogu wyskakuje tylko jeden filtr gąbkowy i pasuje do wielu aut. Dlatego mam pytanko czy obudowa z ABT jest taka sama jak PM ?
TUPX1225
Panelowy filtr powietrza / Wkładka
Producent:
PIPERCROSS
Opis:
Sportowy filtr powietrza - wkład Audi 80 2.0 09/91-02/96, Seat Cordoba 1.0i 09/96 - 06/99, Seat Ibiza Mk 2 1.05i 03/93 - 08/99,Seat Ibiza Mk 3 1.6 08/99 - 12/00,VW Passat (32/33/32B), VW Polo Mk 2 1.3
Nazwa:
Filtr powietrza - wkład owalny Pipercross, zamiennik seryjnego papierowego wkładu filtrującego
Nazwa:
Filtr PIPERCROSS Audi 80 2.0 '91-'96/Seat Cordoba 1.0 '96-'99/Seat Ibiz PX1225
Wymiary filtra:
235 x 279
Typ filtra:
Sportowy zamiennik seryjnego filtra
Materiał z jakiego został wykonany filtr:
gąbka
http://sklep.intercars.co...77ddfab0758bb73
Chce kupić wkładkę mam nonowtrysk więc obudowa jest okrągła jak w ABT. Wg. katalogu wyskakuje tylko jeden filtr gąbkowy i pasuje do wielu aut. Dlatego mam pytanko czy obudowa z ABT jest taka sama jak PM ?
TUPX1225
Panelowy filtr powietrza / Wkładka
Producent:
PIPERCROSS
Opis:
Sportowy filtr powietrza - wkład Audi 80 2.0 09/91-02/96, Seat Cordoba 1.0i 09/96 - 06/99, Seat Ibiza Mk 2 1.05i 03/93 - 08/99,Seat Ibiza Mk 3 1.6 08/99 - 12/00,VW Passat (32/33/32B), VW Polo Mk 2 1.3
Nazwa:
Filtr powietrza - wkład owalny Pipercross, zamiennik seryjnego papierowego wkładu filtrującego
Nazwa:
Filtr PIPERCROSS Audi 80 2.0 '91-'96/Seat Cordoba 1.0 '96-'99/Seat Ibiz PX1225
Wymiary filtra:
235 x 279
Typ filtra:
Sportowy zamiennik seryjnego filtra
Materiał z jakiego został wykonany filtr:
gąbka
http://sklep.intercars.co...77ddfab0758bb73
Po paru tygodniach jazdy na nowym wydechu przyszło tankowanie i miła wiadomosć - Audica spaliła tylko 11,5l na 100kę a jeździłem praktycznie z butem w podłodze <ok> Doliczyć mrozy, grzanie auta itd to spoko wynik, przyspieszyłem tylko troszke zapłon
Teraz czas na olej,filtry,świece i zmienie czujnik od kompa z toprana na Boscha.
Zrobiłem tez takie tam foto po myciu, jak widac dużo pracy przedemną, na razie pomalowałem tylko dziś zderzaki na czarno, po zimie poprawie, listwy drzwiowe i progi też pomaluje, trzeba przód poskładac, błotnik z tyłu zrobić i pomalowac, mnóstwo pracy <ok>
Teraz czas na olej,filtry,świece i zmienie czujnik od kompa z toprana na Boscha.
Zrobiłem tez takie tam foto po myciu, jak widac dużo pracy przedemną, na razie pomalowałem tylko dziś zderzaki na czarno, po zimie poprawie, listwy drzwiowe i progi też pomaluje, trzeba przód poskładac, błotnik z tyłu zrobić i pomalowac, mnóstwo pracy <ok>