[ABK] Złe wskazania poziomu paliwa i temp. wody
- masteretsam
- Forum Audi 80
[ABK] Złe wskazania poziomu paliwa i temp. wody
Witam, problem jak w temacie, czasem mi dobrze pokazuje a czasem obie wskazówki opadaja ale nie całkiem tylko obie pokazuja to samo na ogoł jak sie zawiesi to mi pokazuje temp. przed kreska okolo 40 stopni a poziom benzyny spada prawie do rezerwy. I raz jest cacy a raz nie. Czy do wymiany licznik czy to cos gorszego moze byc?
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Re: [ABK] Złe wskazania poziomu paliwa i temp. wody
http://archiwum.allegro.pl/oferta/tca70 ... 78462.htmlmasteretsam pisze:Witam, problem jak w temacie, czasem mi dobrze pokazuje a czasem obie wskazówki opadaja ale nie całkiem tylko obie pokazuja to samo na ogoł jak sie zawiesi to mi pokazuje temp. przed kreska okolo 40 stopni a poziom benzyny spada prawie do rezerwy. I raz jest cacy a raz nie. Czy do wymiany licznik czy to cos gorszego moze byc?
- masteretsam
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
To jest pokrętło i służy do ustawiania poziomu rezerwy na wskaźniku paliwa.Przemo95 pisze:jak wcisnę i przytrzymam ten przycisk co jest przy wskaźniku paliwa to zaczyna działać
Jeżeli to naciskasz i wskaźnik działa to może nie ma połączenia wskaźnika z płytką licznika i wartało by dokręcić śrubki mocujące wskaźnik do płytki licznika. I wtedy zobaczyć jak sprawuje się wskaźnik.
- masteretsam
- Forum Audi 80
Witam Wszystkich.
Panowie także chciałbym poradzić się w tej sprawie bo też mam problem ze wskazaniem na zegarach a głównie temp.. U mnie zegar temp. zawyża wartość pokazuje grubo ponad 90* a rzeczywista jest 90* (sprawdzone na VAG-COM ). Jeżeli chodzi o poziom paliwa to ten z kolei strasznie świruje i na postoju pokazuje np. 1/2 a jak jadę utrzymuje się powiedzmy na 1/4 ale podejrzewam że przyczyna jest stabilizator czujnika poziomu paliwa.
Piczę o podpowiedzi w sprawie temp.. Z góry dziękuję.
Panowie także chciałbym poradzić się w tej sprawie bo też mam problem ze wskazaniem na zegarach a głównie temp.. U mnie zegar temp. zawyża wartość pokazuje grubo ponad 90* a rzeczywista jest 90* (sprawdzone na VAG-COM ). Jeżeli chodzi o poziom paliwa to ten z kolei strasznie świruje i na postoju pokazuje np. 1/2 a jak jadę utrzymuje się powiedzmy na 1/4 ale podejrzewam że przyczyna jest stabilizator czujnika poziomu paliwa.
Piczę o podpowiedzi w sprawie temp.. Z góry dziękuję.
Hmm, zapewne nie wziąłem najdroższego, mogę kupić inny i spróbować nie ma dużo roboty, ale dziwne jest dla mnie to że na tym co był i na tym co jest teraz tak samo pokazuje. No i dlaczego na VAGu pomiar jest jest ok? Wydaje mi się, że gdyby czujnik to temp czy to na zegarze czy na vagu byłaby taka sama. Chyba pomiar i tu i tu jest z tego samego czujnika.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
ja kiedyś kupiłem 4 i ten ostatni dopiero dobrze pokazywał.wacha pisze:le dziwne jest dla mnie to że na tym co był i na tym co jest teraz tak samo pokazuje.
chyba nie, a nawet na pewno nie.wacha pisze:Chyba pomiar i tu i tu jest z tego samego czujnika.
Jak byś kilka tematów podobnych na forum przejrzał to byś wiedział że są 2 czujniki niebieski do kompa a szary na zegary.