Witam, mam nietypowy problem otóż miałem instalacje LPG II gen zamieniłem instalacje elektryczną na I gen ponieważ II gen byłą uszkodzona, wymienione zostały membrany oraz filtr lpg i teraz po przełączeniu na lpg na wolnych obrotach w miare chodzi jak powinien od 2-3 tys strasznie dławi chyba ze depne pedał do podłogi to zaczyna jechać normalnie a od 0-2tys i od 3 i wiecej pracuje znakomicie.
Byłem z tym u gazownika pierwszy powiedział ze zbyt duży mikser i zeby wstawić kawałek blaszki do miksera drugi powiedziałze za mały reduktor i nie wiem co teraz zrobić.
[90 B3 2.3 NG] Dziwne zachowanie na LPG
-
- Forum Audi 80
powinno byc dobrze , lovatec to bdb reduktory i obsługują nawet lekko większą moc niż maja katalogowo , więc może wina leży po stronie regulacji . Mi przed ostatnia regulacją audi szła jako tako do 3 tys a później kupa totalna , po regulacji + kończący się reduktor ( gazownik wycisnął z niego co może ) zbiera się naprawdę bardo fajnie nawet powyżej 4 tys obr a to tylko II GEN , więc ja bym szukał ogarniętego gazownika
Ten gazownik u którego byłem nic sienie pytał tylko maske podniósł i z bomby ooo to tu mikser jest za duży bo śruba mocno wykręcona.... przecież po to przyjechałem zeby ją wyregulował ale powiedział ze nic nie da się zrobić tylko tą blaszke wstawić :roll: moze sie przestraszył jak zobaczył że mechaniczny wtrysk :mrgreen:
-
- Forum Audi 80