Witam mam pytanko czy można jakoś odłączyć immobiliser?
ja mam taki,że przekręcam kluczyk, zaraz za hamulcem ręcznym mam guzik trzeba go nacisnąć i gaśnie dioda wtedy można odpalać auto.
chciałbym go odłączyć ale nie mam pojęcia jak. Pozdrawiam
audi 80 immobiliser
-
- Forum Audi 80
ggrreeggoorr, masz dokładane immo, ciężko wywróżyć w fusów ale... zapewne masz tam zabezpieczenie na przekaźniku stykowym, który po zapłonie i naciśnięciu ów przycisku zamyka obwód jednego lub kilku elementów niezbędnych do uruchomienia silnika tj: pompa paliwa, wtryski, zasilanie ECU lub też cewkę.
ABK w B3? to przekładka...
Bądź co bądź musisz rozbierać po kolei elementy pod którymi schowane są przewody od tego stycznika, wywalić go i zrobić stały tak ja w oryginale obwód linii.
ABK w B3? to przekładka...
Bądź co bądź musisz rozbierać po kolei elementy pod którymi schowane są przewody od tego stycznika, wywalić go i zrobić stały tak ja w oryginale obwód linii.
Panowie nie będę zakładał nowego tematu. Kupiłem audi 80 b4 z 93 roku 1.9tdi - auto kręci ale nie odpala, wszyscy mówią że to nastawnik ale widzę że kluczyk ze stacyjki nie pasuje do zamków, więc stacyjka jest zmieniona - jak się zachowuje fabryczne immo kiedy zmienimy stacyjkę z kluczykiem? Czy rozrusznik będzie kręcił? Bo wystarczy psiknąć samostart albo zaciągnać kawałek i auto odpala.. W obudowie kierownicy na górze widzę taki jak by czytnik, nie wiem czy to dokładane czy fabryczne?
Jak Ci odpala na samostart albo na popych to na pewno nie będzie to immo fabryczne. Najlepiej by było jakbyś pokazał jakieś zdjęcie tego "czytnika". Dokładane to immo raczej też nie będzie bo immo odcina prąd i nie odpalisz nawet na popych. Bardziej bym szukał przyczyny w tym, że jeśli rozrusznik Ci kręci a nie odpala to może być coś z układem paliwowym, bo wygląda to tak jakby paliwo nie dochodziło.
[ Dodano: 2014-02-12, 13:23 ]
Ale może to być również nastawnik. (nie znam problemów jakie powoduje) <ok>
[ Dodano: 2014-02-12, 13:23 ]
Ale może to być również nastawnik. (nie znam problemów jakie powoduje) <ok>
ieble, Immo jest zabezpieczeniem przeciw kradzieżowym (wpada gość rozwala Ci szybe w aucie, ma ze sobą ziomka z autem i kawałkiem linki podpinają pod fure i bay bay po aucie) ot takie sprostowanie Twojego pomyślunku na temat problemów z rozruchem autka.
polecam sprawdzić kont wtrysku nie immo, podepnij pod VAG-a to trochę ułatwi sprawę.
polecam sprawdzić kont wtrysku nie immo, podepnij pod VAG-a to trochę ułatwi sprawę.