[B4 aah] Dziwny przewód na silniku
[B4 aah] Dziwny przewód na silniku
Panowie mam pytanie , planuje kupić Coupe z silnikiem aah . Porównując zdjęcia silnika z innymi aah to nie ma osłony silnika i przez silnik przechodzi jakiś dziwny przewód ... czy ktoś może mi wyjaśnić co to jest ? Czy przy silniku nie było grzebane ??
Na forum jest jeszcze jeden kolega co się nią interesuje https://audi80.pl/28-aah-do-kupienia ... t86946.htm więc wcześniej je widziałem.Gdybym teraz szukał auta to bym chciał ją zobaczyć ale drugi koniec Polski .Choć klima jest wsadzona i to tak trochę na szybko,przód był rozebrany i nie do końca się zgodzę że ori lakier.Moja też nie była super ale silnik ma ok,Lpg Blos i miód z jazdy,zapewniam że będziesz miał jak się przesiądziesz z b3.Super elastyczny silnik,no i masz quattro.Najprościej sprawdź silnik jak się rozgrzeje to wykręć korek wlewu oleju.Będzie równo chodził-świetnie,spadnie delikatnie-coś już na rzeczy,zmuli-beret.Choć w tym przypadku stan odmy też jest ważny. Sprawdzenie sprzęgła- dobrze jest jak auto było by pod delikatnym wzniesieniem ale nie koniecznie.Dajesz ręczny,trzeci bieg,puszczasz powoli ale nie za wolno do końca i ma zgasnąć nie wchodzić na obroty.Jeśli wejdzie to wiadomo. Jeszcze przyuważ jak bierze,prawie przy podłodze-super im wyżej tym większe zużycie sprzęgła.Poćwicz w domu na swoim <ok> Zobacz hmm usłysz też co się dzieje z układem jezdnym/dyferencjałem,stuki,puki,wycieki.Auto na sprzedaż więc wątpię żeby ktoś na nią chuchał i nie spróbował co Q potrafi a niektóre części nie są tanie.Pozdrawiam
Ta klima i to ,że ma hak (czyli ingerencja w bude mnie odstrasza ).
Może klima jest oryginalna ..tylko przewód się uszkodził ..i w związku z tym ,że przewód taki jest nie dostępny ..ktoś dorobił taki.
Kolejne zmartwienie to to ,że dopiero od 12.92r był czynnik r134....wcześniej nie legalny już R12.
Też mam pół Polski do przejechania ...i póki auto nie będzie zarejestrowane raczej się nie wybiorę .Poprzednie audi miałem z Niemiec i kpl dokumentów ..i zero problemów z rejestracją ...ale ostatnio czytałem o problemach w wydziale komunikacji jeżeli chodzi o rej. samochodów gdzie dowód rej. został przy wymeldowaniu w Macierzystym kraju .
Trochę nie rozumiem postu poprzednika ...Kolego ty widziałeś ten samochód czy nie ??
Może klima jest oryginalna ..tylko przewód się uszkodził ..i w związku z tym ,że przewód taki jest nie dostępny ..ktoś dorobił taki.
Kolejne zmartwienie to to ,że dopiero od 12.92r był czynnik r134....wcześniej nie legalny już R12.
Też mam pół Polski do przejechania ...i póki auto nie będzie zarejestrowane raczej się nie wybiorę .Poprzednie audi miałem z Niemiec i kpl dokumentów ..i zero problemów z rejestracją ...ale ostatnio czytałem o problemach w wydziale komunikacji jeżeli chodzi o rej. samochodów gdzie dowód rej. został przy wymeldowaniu w Macierzystym kraju .
Trochę nie rozumiem postu poprzednika ...Kolego ty widziałeś ten samochód czy nie ??
Nie,ale czy to ważne jest?Kliknij na link do allegro w tym właśnie moim poście zamieszczonym przez innego zainteresowanego w jego temacie .Opis sprzedającego i zdjęcia nie kłamią a każdy z Nas i tak wie swoje i będzie widział to co chce.Oczywiście zawszę mogę się mylić i tak na prawdę wszystko jest tip top.Poza tym pewnie klima i dolot pochodzi właśnie z jakiejś 100/A6 C4 V6 hmm jak nie cały silnik lub itp,co w cale nie musi być złe.Hmm może uda się zbić z ceny kolegom. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 16 lut 2014, 20:39 przez Slawo777, łącznie zmieniany 2 razy.
Na razie raczej nie .Podobne auta w Holandii można kupić od 1600-2000E...ta klima mnie odstrasza...nie lubie rzeźby.
WG tablicy rejestracyjnej jest to seat LEON
https://ovi.rdw.nl/
:shock:
WG tablicy rejestracyjnej jest to seat LEON
https://ovi.rdw.nl/
:shock:
ile rejestracjacja wyjdzie?
akcyza powyzej 2 litrow pojemnosci 18,6%
tłumaczenie papierów, przeglad, rejestracja i ubezpiecznie.
w moim przypadku byłby tu jeszcze lpg który byłby tanszy jakby juz byl wbity w dowod z obojetnie jaka instalacja...
jakby taka cena za ten egzemplarz była po opłatach...a tak to jestem ciekawy jak wyjdzie...
i jeszcze co to znaczy faktura marża
akcyza powyzej 2 litrow pojemnosci 18,6%
tłumaczenie papierów, przeglad, rejestracja i ubezpiecznie.
w moim przypadku byłby tu jeszcze lpg który byłby tanszy jakby juz byl wbity w dowod z obojetnie jaka instalacja...
jakby taka cena za ten egzemplarz była po opłatach...a tak to jestem ciekawy jak wyjdzie...
i jeszcze co to znaczy faktura marża
No teraz załapałem że jest Was dwóch tu i teraz <ok> .Auto warte sprawdzenia ale przez kogoś z regionu,choć to że jest Leon to warte napisania do sprzedającego na e maila.O co chodzi tak jak by? Cena do zbicia i to dość poważnie jeśli ktoś umie negocjować i hmm argumentować te wszystkie niuanse.Bo wady mogą być czasem zaletami.Ja sam mam czasem z tym problem.Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 16 lut 2014, 21:29 przez Slawo777, łącznie zmieniany 1 raz.
Wyjdzie Ci +2700-3000pln + OC .....jestem ciekaw czy facet ma dowód rejestracyjny WYMAGANY do rejestracji ..bo coś czuje ,że to auto jakiś czas temu zostało wyrejestrowane i sprowadzone na kołach na tablicach SEATA .
Patrzyłem inne aukcje tego sprzedawcy same BMW ..i ich tablice są zgodne ..tylko przy audi jest taki psikus
[ Dodano: 2014-02-16, 21:23 ]
Facet jest handlarzem ..więc będzie raczej ciężko dużo zbić z ceny .
Autem się interesuje jeszcze ktoś na Apmotorsport .
Ja się bije z myślami ...miałem v6 ...wolałbym chyba R5 quattro w coupe ( tylko b4..b3 tylko 20v)...i zrobić swapa na AAN
Patrzyłem inne aukcje tego sprzedawcy same BMW ..i ich tablice są zgodne ..tylko przy audi jest taki psikus
[ Dodano: 2014-02-16, 21:23 ]
Facet jest handlarzem ..więc będzie raczej ciężko dużo zbić z ceny .
Autem się interesuje jeszcze ktoś na Apmotorsport .
Ja się bije z myślami ...miałem v6 ...wolałbym chyba R5 quattro w coupe ( tylko b4..b3 tylko 20v)...i zrobić swapa na AAN
Faktycznie tak jest ..inny odcień .
Jak auto ma 100um...to znaczy ,ze elementy były wymieniane w całości .,albo potraktowane fosolem i na to nowy lakier
Miałem coupe quattro 2,8 ...i każde które nie miało osłony akumulatora ,osłon na silniku było walone przodem .
Na masce na powiększeniu widać ślady korozji ( nad znaczkiem )
Jestem ciekaw ile z opisu będzie prawdą na miejscu
[ Dodano: 2014-02-16, 22:13 ]
Co tam jest pod pompą ABS-u
MOże tam LPG siedzi/siedział ???????
Jak auto ma 100um...to znaczy ,ze elementy były wymieniane w całości .,albo potraktowane fosolem i na to nowy lakier
Miałem coupe quattro 2,8 ...i każde które nie miało osłony akumulatora ,osłon na silniku było walone przodem .
Na masce na powiększeniu widać ślady korozji ( nad znaczkiem )
Jestem ciekaw ile z opisu będzie prawdą na miejscu
[ Dodano: 2014-02-16, 22:13 ]
Co tam jest pod pompą ABS-u
MOże tam LPG siedzi/siedział ???????