[B4 2.0 ABT] nie pali , nie kreci i wszystko gasnie -pilne
[B4 2.0 ABT] nie pali , nie kreci i wszystko gasnie -pilne
Witam po pracy auto nie chcialo odpalic.Przy probie krecenia wyla tylko syrena od alarmu.po dlugim czasie odpalilem auto na kable .Po dojechaniu pod dom przy parkowaniu auto zgaslo i nie mozna juz odpalic.wszystkie kontrolki zgasly a raczej cale auto bo doslownie nic sie nie pali/swieci.Myslalem ze to moze alarm ale chyba nie to.odpialem zabezpieczenie ,zmienilem aku i pojawily sie kontrolki ale jak zakrece kluczykiem nadal cisza.Silnik nie kreci ,wszystko gasnie i slychac tylko takie pstrykniecie i po wylaczeniu zaplony lekkie cykniecie.i nie bardzo wiem co to moze byc. Czyktos wie co jest tego przyczyna i moze pomoc?
- damianek1234561
- Forum Audi 80
Hej...a miałeś wcześniej problemy przy odpalaniu?Jakieś hałasy od strony rozrusznika...?Bo moja sytuacja była taka...Problem przy odpalaniu,dojechałem do sklepu,i już nie wróciłem...Na kable odpalał a tak to nawet nie zakręcił..Oczywiście akumulator nawet po ładowaniu już nie dał oznak życia więc musiała jakieś zwarcie pójść...Okazało się że jakieś spięcie dawał wirnik i wysiadł też od tego rozrusznik...