Siemka.
Mam problem z moim avantem.
Jakiś czas temu zauważyłem, że moje Audi coś za dużo pali.
Z początku myślałem, że to z powodów pogodowych, w końcu mieliśmy zimę.
Jednak ostatnio pogoda była ładna, brak śniegu itd.
5 dni temu tankowałem pod sam korek, zrobiłem 280 km i wskaźnik pokazuje mi już pół zbiornika. Spalanie wychodzi mi ok 8,5 l na 100 km !!!
Możecie mi coś poradzić?
Szukałem podobnych postów na forum, jednak nie znalazłem żadnych odpowiedzi, które by mi pomogły.
Pozdrawiam
[B4 1.9 TDI 1Z] Dużo za duuuże sapalanie!
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
albo źle szukałeś albo nie umiesz czytać ze zrozumieniem, bo tematów na temat spalania jest masa i nie wierzę że nie ma tam odp na Twoje pytanie.Kajman202 pisze:Szukałem podobnych postów na forum, jednak nie znalazłem żadnych odpowiedzi, które by mi pomogły
http://www.google.com/cse?cx=partner-pu ... gsc.page=1
Re: [B4 1.9 TDI 1Z] Dużo za duuuże sapalanie!
Sprawdź kolego sobie dawkę Vagiem i będziesz miał odpowiedz na swoje odpowiedz, jak nie wiesz jaka dawka wpisz w google dawka paliwa w 1Z i po sprawie jeśli jednak dawka będzie jak należy to znaczy ze coś się dzieje dalej:)Kajman202 pisze:Siemka.
Mam problem z moim avantem.
Jakiś czas temu zauważyłem, że moje Audi coś za dużo pali.
Z początku myślałem, że to z powodów pogodowych, w końcu mieliśmy zimę.
Jednak ostatnio pogoda była ładna, brak śniegu itd.
5 dni temu tankowałem pod sam korek, zrobiłem 280 km i wskaźnik pokazuje mi już pół zbiornika. Spalanie wychodzi mi ok 8,5 l na 100 km !!!
Możecie mi coś poradzić?
Szukałem podobnych postów na forum, jednak nie znalazłem żadnych odpowiedzi, które by mi pomogły.
Pozdrawiam
Chyba nie trzeba nadmieniać że sprawa raczej pilna z tą dawka bo możesz sobie biedy narobić