Witam.
W mojej Audi mam uszkodzone złącze OBD które to wspaniały mechanik uszkodził przez dwukrotne zwarcie styków (za pierwszym razem uszkodził się bezpiecznik).
Teraz moje pytanie, bo auto posiada immo, czy mogę kupić komputer który nie będzie posiadał immo? Żeby nie przekładać stacyjki itd. czy kupić kompa z immo i dać komuś do usunięcia go?
Może ktoś z forumowiczów posiada taki komputer. Bez możliwości diagnozy jestem w czarnej du**, a po omacku nie ma co wymieniać. Wiem że są dwa rodzaje sterowników ja dokładnie nie wiem jaki jest u mnie, ale myślę że informacja o tym że zawiera immobiliser jest wystarczająca. Jeżeli się mylę to jak najszybciej odkręcę siedzenie i sprawdzę.
[ Dodano: 2013-10-12, 15:31 ]
Upewniłem się i u mnie jest taki komputer, może teraz ktoś będzie mógł mi pomóc?
[B4 ABK] Wymiana komputera
Mialem problem z immo w mojej ABK 94' po dopaleniu po sekundzie gasla kupilem drugi komputer o tych samych numerach bez immobilizera. Wszystko chodzi dobrze raz na zawsze pozbylem sie immo. A jezeli chodzi o zdjecie zamieszczone przez ciebie to jest to sterownik ABS-U ktory wyciagnales spod tylnej kanapy . Komputera poszukaj w bagazniku w boczku z lewej strony. Pozdrawiam
- KAROLEK22XX
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg