[Audi B4 TDI AVANT 95r] Szare 1z + Gt1849v ++
Wrzucaj foty tego agresora hehe <ok>brabus124 pisze:Hmm.. Auto Solskiera to dla mnie cel i marzenie :mrgreen:
[ Dodano: 2014-01-31, 21:16 ]
Dziś po wielkim zmaganiu założyłem sam IC i zderzak, za jakiś czas połączę tylko przewody i powinno działać. Robiłem sam więc motania się było naprawdę dużo. Za jakiś czas może wrzucę foty.
Na razie nie mam możliwości wrzucić foto bo nie mam kabla do podłączenia do kompa :-> , poza tym zrobiłem mało zdjęć i marnej jakości bo garaż w którym robiłem nie był zbyt przestronny :->
Na razie jeżdżę na org. IC a FMIC tylko jest zamontowany, jeśli będę miał czas na dniach to podłączę przewody i będzie faza testów
Na razie jeżdżę na org. IC a FMIC tylko jest zamontowany, jeśli będę miał czas na dniach to podłączę przewody i będzie faza testów
icemerc, Więc tak, Zaciski i jarzma mam od Audi V8 Girling 41/43, tarcze od audi B4 przód wentylowane 280mm stoczone do 270mm i przetoczone po osi ok. 18mm, przewód elastyczny musi być dłuższy od org. linka od ręcznego jest przekręcona i podchodzi do zacisku od boku (org. podchodzi od dołu ale się spokojnie poddaje) blachę osłaniającą tarcze wystarczy po odginać. Pompa spokojnie wyrabia, servo również. Mam u siebie odłączone cięgno od korektora siły hamowania więc tył jeszcze bardziej hamuje. Na śniegu/ lodzie próbuję czasem spowodować poślizg tyłu agresywnie skręcając i jednocześnie hamując i powiem że hamulec działa super, tył nigdy mi nie wychodzi bokiem, zawsze przód łapie mocniej a do tego ABS robi robotę.
brabus124, hm ciekawe czy podeszła by tarcza 269x20 jaka jest seryjnie w moim rozstawie czyli 5x112... przewód elastyczny od V8 czy dorabiałes na zamowienie jeżeli chodzi o długośc? . Przód ja mam 312 mmm wieć jest pozytywnie, ale dla poprawy samopoczucia z seryjnego tyłu chyba 249mmm wolałbym 269 i wentylowany bo seria lita jest. Tył z tego co sie orientowałem w 30 % hamuje, przód 70 %.
Cały zestaw z rozbitka dorwałes rozumiem lub anglika?
Cały zestaw z rozbitka dorwałes rozumiem lub anglika?
icemerc, Nie, Zaciski z jarzmami zamówiłem z Allegro, wyszło dość tanio, tarcze kupiłem nowe, ale taniej jest zrobić z używanych bo i tak najlepiej przetoczyć tarczę po szerokości bo et tarczy którą wybrałem (b4 przód) nie jest idealna żeby założyć na jarzmo V8. Właściwie to u mnie tarcza stoczona jest do 18mm i jeszcze dana podkładka pod jarzmo. Najważniejsze w doborze tarczy jest właśnie jej ET. Sprawdź w katalogu Inter cars jakie et ma tarcza od audi V8 i być może p&p podejdzie do twojej audi więc nic nie będziesz musiał obrabiać. Z tego co wiem to na tyle masz org. 245mm na zacisku LUC 38mm
[ Dodano: 2014-02-03, 18:41 ]
Sam sprawdziłem w ICarsie Masz org w c4 2.5 Quattro tył et. 64mm w V8 59,5mm a a8 46mm. więc żadna nie pasuje, trzeba jeszcze trochę poszperać
[ Dodano: 2014-02-03, 18:41 ]
Sam sprawdziłem w ICarsie Masz org w c4 2.5 Quattro tył et. 64mm w V8 59,5mm a a8 46mm. więc żadna nie pasuje, trzeba jeszcze trochę poszperać
icemerc, Spoko
[ Dodano: 2014-02-07, 19:45 ]
Dziś podłączyłem już FMIC :mrgreen: Na razie zrobiłem małe testy w terenie zabudowanym więc za mało by coś więcej powiedzieć, silnik pracuje jakby ciut ciszej, i ciut żwawszy jest ale to jeszcze trzeba przebadać :lol: Po dynamiczniejszej jeździe jedna strona IC letnia a druga zdecydowanie zimna
[ Dodano: 2014-02-07, 19:45 ]
Dziś podłączyłem już FMIC :mrgreen: Na razie zrobiłem małe testy w terenie zabudowanym więc za mało by coś więcej powiedzieć, silnik pracuje jakby ciut ciszej, i ciut żwawszy jest ale to jeszcze trzeba przebadać :lol: Po dynamiczniejszej jeździe jedna strona IC letnia a druga zdecydowanie zimna
_Dave, Na razie cienko z fotami, obecnie pracuję nad catch tankiem i myślę o udrożnieniu dodatkowego otworu w puszcze filtra powietrza i wypuszczeniu stamtąd jakiegoś przewodu elastycznego do dołu aż do kratki w zderzaku, żeby zaciągało tylko zimne powietrze
Poza tym zabieram się powoli do spawania tylnego zderzaka Coupe, ale nie wiem czy mi to wyjdzie :-|
Poza tym zabieram się powoli do spawania tylnego zderzaka Coupe, ale nie wiem czy mi to wyjdzie :-|
-
- Forum Audi 80
Zawieszenie
aa na jakim zawieszeniu sie wozisz?? gwint czy co masz ? ;D