Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABK] problem z wentylatorem chłodnicy

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
kamiloss2

Post autor: kamiloss2 » 16 lut 2014, 17:08

Jeden z nich jest sterowany a w zasadzie powinien być przez czujnik w chłodnicy a drugi niezależny przekaźnik wentylatora był, jest czy będzie, nie wiem jak nazwać od klimy.
Każdorazowe uruchomienie klimy powodowało jego włączenie.

Domniemam, że to właśnie poprzedni właściciel wywalił klimatyzację, w miedzy czasie "palną" mu pierwszy bieg wentylatora za co odpowiedzialny jest czujnik w chłodnicy...

Awatar użytkownika
romeo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: romeo » 16 lut 2014, 19:41

czyli ten jeden przekaznik jest od klimy i nie bierze on udziału w załaczaniu wentylatorów przez termowłacznik w chłodnicy za to odpowiada ten duzy 272 na podszybiu tak?

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jarek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT

Post autor: Jarewa » 16 lut 2014, 20:45

A czy czasami nie miałeś klimy DIAVIA??

Awatar użytkownika
romeo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: romeo » 16 lut 2014, 21:08

Tzn?nie kojaze co to za klima :-/

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Jarewa » 16 lut 2014, 22:37

Nie oryginalna. Dokładka, bo jak tak to by wiele tłumaczyło twoje przeróbki.

Awatar użytkownika
masteretsam
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: masteretsam » 17 lut 2014, 11:20

A ja powiem tak: W abk bez klimy jest wentylator z dwoma wiatrakami ale jednym silnikiem drugi wiatrak jest napedzany paskiem nie wiem jaki tam jest czujnik temp. W abk z klima jest chłodnica z wentylatorami z osobnymi silnikami a dwoma biegami steruje czujnik 3 pinowy w chłodnicy, gdy we wtyczce która do niego idzie zmostkujesz kable po kolei ro raz sie zalacza jeden bieg wolniejszy a raz drugi szybszy, stad wiem ze to czujnik steruje biegami. Wazne tez jest to ze u mnie klima jest ale nia działa i gdy sie bawiłem w odlaczanie roznych jej czesci to wentylatory potrafiły wogole nie chodzic np. za schowkiem jest jakis czujnik cisnieniowy z dwoma wezykami i wtyczka na dwa kable jak go odebne tak wentylatorów w zadan sposob juz nie włacze, wiec jezeli u Ciebie była klima a ktos ja wywalił to takie cyrki sa zrozumiałe :)

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Jarewa » 17 lut 2014, 15:24

masteretsam pisze:A ja powiem tak: W abk bez klimy jest wentylator z dwoma wiatrakami ale jednym silnikiem drugi wiatrak jest napedzany paskiem nie wiem jaki tam jest czujnik temp. W abk z klima jest chłodnica z wentylatorami z osobnymi silnikami a dwoma biegami steruje czujnik 3 pinowy w chłodnicy
A ja powiem tobie tak, wszystko zależy od tego na jaki region szło auto tu nie było jakiś standardów. Klimat ciepły to szło z dwoma silnikami klimat zimny to z jednym jeszcze opcja automat czy manual skrzynia i czy AC czy bez.

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 17 lut 2014, 23:57

tak czy siak, ma balagan w kablach i jezeli chce miec porzadek to musialby sprzedac swoje witraki i znalesc orginal to co mu podeslalem w linku wczesniej i podlaczyc fabrycznie, bo wyglada na to co pisalem w czesniej, ze ktos poprostu zalozyl wiatraki nie te co powinny byc i ztad ma balagan w kablach

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl