[B4 2.0 ABK] Na gazie pali sie czerwona kontrolna, pomarańcz
[B4 2.0 ABK] Na gazie pali sie czerwona kontrolna, pomarańcz
Witam . Nie mam pojęcia czy temat był poruszany czy nie, jeśli tak to wybaczcie. Kupiłem moją B4 i wymieniłem gumę przepływomierza. Wszystko było okej. aż do dziś... Jadę sobie spokojnie i zauważyłem, że pali się od lewej strony kontrolka czerwona, pomarańczowa oraz zielona, oczywiście gdy chodzi na gazie. Gdy zgaszę silnik i odpalę go to jest okej, tzn. pali się od lewej tylko pomarańczowa i zielona. Po przejechaniu paru metrów zapala się znów z lewej strony czerwona kontrolka i nie wiem ocb. Pomocy... Może to jest z winy tego, że praktycznie cały dzień samochód był na chodzie. Nie mam pojęcia. Pozdrawiam.
-
- Forum Audi 80
Skoro była wymieniana guma przepływomierza, to pewnie był strzał, więc pewnie nie sekwencja, tylko I/II generacja.
Wróżek tu nie ma. Skąd mamy wiedzieć co to za instalacja? Jaki sterownik? No i przede wszystkim na czym te kontrolki się świecą? Na zegarach? Chyba nie... Więc domyślam się, że na centralce gazu.
Wróżek tu nie ma. Skąd mamy wiedzieć co to za instalacja? Jaki sterownik? No i przede wszystkim na czym te kontrolki się świecą? Na zegarach? Chyba nie... Więc domyślam się, że na centralce gazu.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
Racja kolego , nie pomyślałem , w sekwncji też jest możliwy strzał ale nie ucierpiała by na tym guma .Fakt mikser jest niedaleko tej gumyKamuś pisze:Skoro była wymieniana guma przepływomierza, to pewnie był strzał, więc pewnie nie sekwencja, tylko I/II generacja.
Gaz nie jest sekwencyjny. Zwykła instalacja STAKO. Nie wiem jaki jest przełącznik tzn. jaka firma, lecz ta kontrolka pokazuje mi się na przełączniku. Dzisiaj wam podrzuce później jaki to jest przełącznik.
[ Dodano: 2014-02-19, 13:58 ]
Przełącznik benz/gaz jest firmy ELPIGAS a instalacja gazowa jak w/w, podejżewam, że firmy STAKO. Kontrolki palą się na przełączniku od gazu.
[ Dodano: 2014-02-19, 13:58 ]
Przełącznik benz/gaz jest firmy ELPIGAS a instalacja gazowa jak w/w, podejżewam, że firmy STAKO. Kontrolki palą się na przełączniku od gazu.
-
- Forum Audi 80
no właśnie ja tez sie nie znam na instalacjach za bardzo bo to moje pierwsze autko które ma gaz, wczęsniej miałem diesle... Możliwe jest oczywiście, że STAKO to tylko butla a nie instalacja, nie mam pojęcia, dlatego chciałem się tutaj poradzić bo wczoraj zapalała mi się czerwona lampka z lewej strony przełącznika gdzie jest gas tylko gdy przygazowałem na gazie a dzisiaj już od razu po odpaleniu silnika a automacie się zapala... nie mam pojęcia co to może być spróbuje wam zrobić zdjęcie jesli był by ktoś w stanie pomóc.
[ Dodano: 2014-02-20, 09:15 ]
Koledzy. Zniknęła mi ta czerwona kontrolka i teraz się pali to co powinno się palić. Nie zniknęła z powodu zatankowania gazu bo nie tankowałem, ale jest bardzo mało gazu. Możliwościa jest, że zatankowałem zły gaz ? Czy jest jakas różnica na stacjach? Na statoilu tankowałem i było napisane, że nie mają gazu skroplonego a ja w papierach mam napisane, że mam butle na gaz skroplony. Nie wiem. Orientuje się ktoś w tym temacie z was ?
[ Dodano: 2014-02-20, 09:15 ]
Koledzy. Zniknęła mi ta czerwona kontrolka i teraz się pali to co powinno się palić. Nie zniknęła z powodu zatankowania gazu bo nie tankowałem, ale jest bardzo mało gazu. Możliwościa jest, że zatankowałem zły gaz ? Czy jest jakas różnica na stacjach? Na statoilu tankowałem i było napisane, że nie mają gazu skroplonego a ja w papierach mam napisane, że mam butle na gaz skroplony. Nie wiem. Orientuje się ktoś w tym temacie z was ?