Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1.9 AAZ] Pytanie co do mocowania i żarówki w halogenach

ODPOWIEDZ
tomaszopen
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1.9 AAZ] Pytanie co do mocowania i żarówki w halogenach

Post autor: tomaszopen » 15 lut 2014, 14:03

Witam, nie mogłem znaleźć odpowiedzi więc założyłem temat. Mam taką sprawę - zamówiłm halogeny i przyszły mi dzisiaj, tylko bez żarówek. I teraz pytanie pierwsze - jakie tam mają być żarówki? I pytanie drugie - co to są za czerwone przewody pod tą zapinaną nakładką z tyłu halogenu? Gdzie to się podłącza ? Mam jeszcze pytanie co do montażu - chodzi o to że jak wkladam te halogeny we wnęki, tak żeby załapały te boczne mocowania, to wychodzi mi jakoś tak po skosie - tzn. jedna połowa lampy idzie bardziej wgłąb wnęki. Co z tym zrobić ? Dodam, że te halogeny to nie są oryginały - tzn chiński zamiennik, ale powinien pasować , bo specyfikacja jest dobra. Z góry dzięki za pomoc <piwo> wyglądają tak :

Awatar użytkownika
masteretsam
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: masteretsam » 17 lut 2014, 13:39

Zarowki do halogenow sa H3. Kableki które masz na kapslu od halogenu to podlaczenie zarowki jedna płaska plus do kabla z zarowki h3 a drugi to taka okragła wsuwana na taki czopek w gniezdzie zarowki w halogenie. Co do montazu to w zderzaku sa specjalne otwory niewidoczne z wierchu na te uchwyty halogenu i trzeba dobrze w nie trafic zeby prosto było

tomaszopen
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomaszopen » 17 lut 2014, 15:26

No właśnie, ale jak to zamontować żeby to wyszło prosto ? Bo w tej wnęce na halogen są te miejsca na mocowania, ale jedno mocowanie jest bardziej w głębi (to szersze) a drugie ( to, w które wchodzą te podwójne bolce) jest bliżej krawędzi wnęki. Bo to ma być tak, że to szersze mocowanie w halogenie ma zajść ZA to szerokie mocowanie w zderzeku, czy PRZED to mocowanie ? Wgl tam powinna być jeszcze z boku jakaś zaślepka ze śrubką tak ?
Kurde, niby prosta sprawa a tyle problemów... :-/

Awatar użytkownika
masteretsam
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: masteretsam » 17 lut 2014, 23:22

jezeli nie masz miejsca na kierunki w zderzaku to powinny byc tam zaslepki. Ja swoje montowałem poprostu na wyczucie trzeba trafic tymi mocowaniami halogenu we wneku w zderzaku sa tam takie miejsca bo tez kiedys krzywo zalozyłem ale kumpel mi to poprawił.

tomaszopen
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomaszopen » 18 lut 2014, 20:41

No to jest ten zderzak na same halogeny, bez kierunków, ale chodzi mi o to, że po włożeniu halogenu w tę wnękę zostaje trochę miejsca z boku a na wszystkich zdjęciach jakie oglądam widzę, ze z boku halogenu jest taki mały kawałek przezroczystego plastiku ze śrubką - o to mi chodzi - czy to jest konieczne do montażu i co to wgl jest i ewentualnie skąd to wziąć ? Widać to np. na tym zdjęciu zdjęcie

Awatar użytkownika
masteretsam
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: masteretsam » 19 lut 2014, 05:49

hehe :) To je tylko zaslepka dla estetyki przykrecana na jedna srubke, sam halogen jest przykrecany na 2 do zderzaka pod ta zaslepka sa mijesce gdzie sie przykreca

tomaszopen
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomaszopen » 19 lut 2014, 19:24

mhmm, no to chociaż tyle dobrze ;) Ale cały czas się zastanawiam nad jedną rzeczą - mocowania halogenu są 2, jedno szerokie i jedno takie podwójne nie ? I jak ma byc to szerokie zamocowane - za tą szeroką blaszką we wnęce czy przed? bo jak dam przed, to nie chce wejść, a jak dam za tą blaszkę to mam po skosie halogen... :-/

Awatar użytkownika
masteretsam
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: masteretsam » 20 lut 2014, 06:00

nie wiem za bardzo o jakie blaszki ci chodzi :) od strony wewnetrznej mocowania sa we wnekach i jak dobrze spojrzysz to zobaczysz tam otwory gdzie maja wejsc wpusty halogenu a od strony zewnetrznej jest mocoweany na 2 srubki na które saprzygotowane otwory w zderzaku i na to powinna przyscs zaslepka która jest przykrecana do halogena

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl