[B4 Quattro] Rozkład momentu obrotowego na osie
-
- Forum Audi 80
Zaopatrz się w ETKĘ. To jest podstawa do takim zabaw. Tam masz wypisane przełożenia itd.
Jak już chcesz przeróbek to załatw sobie komplet: skrzynia, wał, dyfer od jednego dawcy.
Będziesz miał pewność, że mają takie same przełożenia.
Występowały tylko dwa rodzaje przełożeń. Ogólnie przy małych silnikach były małe przełożenia, ale już od NG do AAH były większe.
Nie szukaj gratów od C4, bo będziesz miął problem z wałem, ciężko znaleźć wał od eSki, a poza tym chyba dyfer w C4 ma inne mocowania.
Znajdź anglika B4 w quattro lub jakiegoś dzwońca.
Jak już chcesz przeróbek to załatw sobie komplet: skrzynia, wał, dyfer od jednego dawcy.
Będziesz miał pewność, że mają takie same przełożenia.
Występowały tylko dwa rodzaje przełożeń. Ogólnie przy małych silnikach były małe przełożenia, ale już od NG do AAH były większe.
Nie szukaj gratów od C4, bo będziesz miął problem z wałem, ciężko znaleźć wał od eSki, a poza tym chyba dyfer w C4 ma inne mocowania.
Znajdź anglika B4 w quattro lub jakiegoś dzwońca.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Skrzynia 6 biegowa 2.8 v6 aah quattro
Witam mam pytanie jaką skrzynię 6 biegową pasuje do silnika 2.8 v6 quattro . Mam tera skrzynię 5 biegową quattro z silnika 2.0 16v competiton .
-
- Forum Audi 80
Ech. 6g z A4 pasuje. Wał też z A4 most pasuje. ale lepiej poszukac pod przelozenie mostu a to nie problem. Łapy sie dorabia szybciej i taniej. Wybierak z drążkami od passata B5 , A4 , A6 c5 oczywiscie od 6 cio biega.
Niestety Leo nie każda . Jest przygotowana ale tylko eSki miały chłodzenie. Każda inna ma zaślepione.Leo pisze:I nie można zapomnieć, że 6 biegowa ma chłodnicę oleju i pompę oleju w sobie.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80