Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ABK ] problem z obrotami

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
RadeQ
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[ABK ] problem z obrotami

Post autor: RadeQ » 26 sty 2014, 12:11

Witam.
Panowie mam mały problem z autkiem. Wsiadam z rana do autka odpalam ( bez problemu nawet w te mrozy) wszystko ładnie pieknie. Jade autko już rozgrzane i nagle wariują obroty. tzn rosną do 3-4 tys. Pierwszy raz myślałem że coś z linka od gazu jest nie tak, bo pedał dziwny był. Otworzyłem maske poruszałem linką, przepływomierzem i czym tylko mogłem... zapalilem i o dziwo wszystko wróciło do normy. Myślałem że to jednorazowy wybryk. ale na drugi dzień to samo, na trzeci też... akcja odbywa sie raz dziennie z rana ;-) .
I teraz moje pytanie co to może byc? Wcześniej nic takiego sie nie działo, z obrotami nie miałem żadnych problemów. Najpierw chce sam pogrzebac przy autku, jak nie znajde przyczyny zaprowadze je do mechaniora ;-)

jarod7
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jarod7 » 26 sty 2014, 18:49

Ja tez tak miałem parę dni temu...być może linka ci przymarza, ale podejrzewam lewe powietrze, sprawdź najpierw dokładnie wszystkie gumowe przewody, głównie od podciśnia, także te idące od serwa hamulców.
Nie zaszkodzi wyczyścić też krokowca w jakiejś benzynce - u mnie to troche poprawiło ale nie do końca
Możesz też wyjąc całą odmę i tak samo wypłukać, u mnie bylo sporo syfu

RadeQ
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: RadeQ » 19 lut 2014, 18:20

Dzieki. tak też zrobiłem, mały przegląd sie przydał, ale niestety nie pomogło... wymieniłem czujnik położenia przepustnicy i na razie jest ok. wiec powiedzmy że trafiłem :-)

MikiTiki
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MikiTiki » 21 lut 2014, 15:23

wymieniłem czujnik położenia przepustnicy i na razie jest ok. wiec powiedzmy że trafiłem :-)
Właśnie chciałem Ci to zaproponować. Częsta usterka w ABK jak widzę. :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl