[80 B3 PP] proszę o usunięcie tematu
- KAROLEK22XX
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Witam plany są takie by jeździć i nabijać kilometry. Niebawem chyba się wezmę za regeneracje alusów na których jeździła wcześniej. Wiecie może czy da się jakoś podpasować felgi do audi ale o rozstawie 4x100.Mam z passata i leżą sobie.
Ostatnio spalanie gazu mnie zadowoliło.Spaliła 9,7l gazu na 100km.Oczywiście ten wynik jest z przewagą trasy. Myślę że wynik jest w porządku.Porównując do przedostatniego tankowania to jest różnica ponad 10l. Fakt odpalana była od razu z gazu w takie mrozy,ale odpalała,nawet kumpel mówił że to cud że odpalała z gazu w takie mrozy jakie były jakiś czas temu. Dzisiaj byłem dopiero na ustawianiu świateł. Ma może ktoś fotki mocowania siłownika centralnego zamka w tylnej klapie(chodzi mi jak to jest zrobione. Męczy mnie ciągłe otwieranie bagażnika z kluczyka,choć mam centralny w drzwiach,tylko w klapie nie.
Ostatnio spalanie gazu mnie zadowoliło.Spaliła 9,7l gazu na 100km.Oczywiście ten wynik jest z przewagą trasy. Myślę że wynik jest w porządku.Porównując do przedostatniego tankowania to jest różnica ponad 10l. Fakt odpalana była od razu z gazu w takie mrozy,ale odpalała,nawet kumpel mówił że to cud że odpalała z gazu w takie mrozy jakie były jakiś czas temu. Dzisiaj byłem dopiero na ustawianiu świateł. Ma może ktoś fotki mocowania siłownika centralnego zamka w tylnej klapie(chodzi mi jak to jest zrobione. Męczy mnie ciągłe otwieranie bagażnika z kluczyka,choć mam centralny w drzwiach,tylko w klapie nie.
-
- Forum Audi 80
Wczoraj dotarł do mnie licznik z obrotkiem. Nie wiem tylko czy nie strzeliłem babola z tym licznikiem ponieważ jest ob b4. Na dodatek jest to typ UN4 a ja mam chyba VDO. W związku z tym mam pytanie.Czy dużo jest roboty z przełożeniem tylko obrotka do mojego licznika? Czy tylko podmienić w tym nowym swój przebieg? Mam wrażenie że kontrolki u góry licznika się różnią tzn ja mam obecnie dwie,a w tym nowym są 4 kontrolki. Czy wpuściłem siebie w maliny z tym licznikiem?
Nie wiem co się działo z przodem,nie obraź się jest okrutny przez to że prawie wsio krzywe spróbuj to może spasować wywal nie wiem obrysówki czy co to tam jest na listwach z przodu,i daj pomarańczowe kierunki koniecznie jak b3 przystało ,u mnie pod blokiem taki dziadek ma identyczną to z ciemnym bardzo dobrze się prezentuje <ok>
Wiem przód jest tragiczny.Muszę nad nim popracować.Ciekawostką jest to że dostał lekko w lewy przód i tam jest spasowane wszystko ok.Ta jego prawa strona strasznie go szpeci. To nie są obrysówki,a dodatkowe kierunki zamontowane w zderzaku przez poprzedniego właściciela.
Audi potrzebuję trochę serca i pracy,a pracy jest sporo,ale pomalutku będzie się ją doprowadzało do zadowalającego mnie stanu.
Dodaję kolejnych parę zdjęć.
Audi potrzebuję trochę serca i pracy,a pracy jest sporo,ale pomalutku będzie się ją doprowadzało do zadowalającego mnie stanu.
Dodaję kolejnych parę zdjęć.
Masz na myśli spojler z tyłu? Spojler raczej zostaje,gdyż on jest przykręcany a nowej klapy nie będę kupował. Była też walka z licznikiem tzn montażem obrotomierza,ale skończyła się fiaskiem. Liczniki było rozbierane i składane z dwóch i jak obrotomierz nie działał,to licznik nie bił kilometrów i prędkości. Kumpel nawet całe płytki przekładał i zawsze coś nie trybiło i dlatego jest jak jest.
Moje audi było skrzywdzone,ponieważ miał cały front od b4, w dupkę też pewnie dostało,ponieważ zderzak krzywo siedzi. Myślę że ma u mnie dożywocie,więc będzie czas na dopieszczanie go,byle tylko kasa była.
Moje audi było skrzywdzone,ponieważ miał cały front od b4, w dupkę też pewnie dostało,ponieważ zderzak krzywo siedzi. Myślę że ma u mnie dożywocie,więc będzie czas na dopieszczanie go,byle tylko kasa była.