Wzmacniacz
Wzmacniacz
witam mam pytanie jaki wzmacniacz kupic najlepiej linki mam tube MAGNATA STREETRECER 3000 XXL 1000 WATT nie wiem co do tego kupic mam radio pionieer 4x55 W nie znam sie na tym prosze o pomoc <osohozi>
Ostatnio zmieniony 18 gru 2011, 12:53 przez orkabmx, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolego ja mam u siebie głośnik JBL też ma 1000W a w RMSie ma 250W i do tego kolega Doc polecił mi wzmacniacz Monacor Carpower 350W (225W RMS) i powiem Ci że ładnie łupie lepiej niz na wzmaku kumpla (blaupunkt).
Poczytaj forum Carpower to dobry wybór za rozsądną cene.
Ja nie narzekam i nie bede swojego sprzetu zmieniał.
Przedewszystkim to napisz do jakiej kwoty chcesz wzmacniacz.
Poczytaj forum Carpower to dobry wybór za rozsądną cene.
Ja nie narzekam i nie bede swojego sprzetu zmieniał.
Przedewszystkim to napisz do jakiej kwoty chcesz wzmacniacz.
carpower_hpb_602_350w
czyli cos takiego powinno dac rade??czy poszukac czegos z wyzszej poleczki
czyli cos takiego powinno dac rade??czy poszukac czegos z wyzszej poleczki
Ostatnio zmieniony 18 gru 2011, 12:52 przez orkabmx, łącznie zmieniany 1 raz.
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Tam jest zdaje się 30 cm głośnik. Nie wiem dokładnie jaki poza tym, że 300W. Nie wiem jaki ma DF ( Współczynnik tłumienia ).
Przy dużym przydałby sie mocniejszy wzmacniacz.
Oczywiście ten wzm o którym wspomniałeś rozbuja tą tubę, ale może zdarzyć się tak, że pojawiać się będzie niekontrolowany bas - krótko mówiąc i nie rozpisując się
niestety ten parametr nie jest nam znany w przypadku tego wzmacniacza. przynajmniej ja nigdzie nie znalazłem takiej informacji.
Podsumowując. Nie ma wiele kasy kupuj, mozesz dołożyc, kup mocniejszy.
Oczywiście ten wzm o którym wspomniałeś rozbuja tą tubę, ale może zdarzyć się tak, że pojawiać się będzie niekontrolowany bas - krótko mówiąc i nie rozpisując się
niestety ten parametr nie jest nam znany w przypadku tego wzmacniacza. przynajmniej ja nigdzie nie znalazłem takiej informacji.
- kontestator
- Forum Audi 80
Tutaj znajdziesz coś z CarPowera również z wyższej półki jak byś chciał. 8-)orkabmx pisze:czyli cos takiego powinno dac rade??czy poszukac czegos z wyzszej puleczki
http://www.monacor.pl/catalogue.phtml?C ... ainKtg=161
[ Dodano: 2007-12-01, 10:33 ]
Popieram żadnych tubek. Skrzynkę możesz zrobić sam a głośnik proponuję coś z Audio Systemu lub z Cerwin-Vega.U kumpla założyliśmy pod ten wzmak Cewin-Vege model Hed w skrzyni z BR i gra super. 8-)Doc pisze:kontestator napisał/a:
jaką tubę byście polecili do tego wzmaka?
Żadną.
Skrzynię ok 25-30 litrów zamkniętą lub z BR. Głośnik 25, 30 cm o mocy ok 200-300W z jedną cewką i delikatnym, lekkim zawieszeniem.
Tu masz linki:http://www.cerwinvegamobile.com/HED12.php
http://www.audio-system.de/audio/
Doc pisze:Tam jest zdaje się 30 cm głośnik. Nie wiem dokładnie jaki poza tym, że 300W. Nie wiem jaki ma DF ( Współczynnik tłumienia ).
wlasnie kasy na to mam nie zawiele a koles mi dal tube wiec jest tylko na samym radiu to chyba nie pohula wiec szukam jakiegos wzmaka wiec chyba sie zdecyduje na ten za 269 pln
Ostatnio zmieniony 18 gru 2011, 12:53 przez orkabmx, łącznie zmieniany 1 raz.