mechanikow unikam jak ognia, jedynie zbieznosci nie zrobie sam, ale od reszty mechanika nie chce widziec przy aucie
przyjedz na spot w poznaniu, jest tam kilku specow
[B4 2.0 ABK LPG] Przerwy w pracy rozrusznika przy rozruchu
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Nie żaden magnes czy coś tylko chodziło o automat w rozruszniku i to niby jest cala usterka...i niby ten elektryk to robił.....jeszcze się zastanawiam czy czasami nie mogą być zjechane zębatki na kole zamachowym...
[ Dodano: 2014-02-14, 16:57 ]
No wreszcie udało się dojść co powodowało moje problemy z odpalaniem.Może się komuś przyda..A więc winny był wirnik który powodował spięcie i przez to nie otwierało automatu czy coś takiego....taki mi coś elektryk tłumaczył.Tak czy inaczej winowajcą okazał się uszkodzony wirnik...Dzięki za wszystkie porady i może komuś się przyda rozwiązanie problemu.Pozdrawiam
[ Dodano: 2014-02-14, 16:57 ]
No wreszcie udało się dojść co powodowało moje problemy z odpalaniem.Może się komuś przyda..A więc winny był wirnik który powodował spięcie i przez to nie otwierało automatu czy coś takiego....taki mi coś elektryk tłumaczył.Tak czy inaczej winowajcą okazał się uszkodzony wirnik...Dzięki za wszystkie porady i może komuś się przyda rozwiązanie problemu.Pozdrawiam
ja miałem podobnie, opisze bo może komus się przyda. auto stało przed domem i pewnego razu nie odapliło wogóle, wogóle rozrusznik nie kręcił, całe szczśćie że było to przed domem. spuściłem auto do garazu na kanał, wyciągnąłem rozrusznik, zawiozłem do gościa co rozruszniki robi i mówi ze wszystko jest ok. (fakt - rozrusznik robiłem z pół roku wcześniej). wróciłem do domu wsadziłem rozrusznik auto zakręciło. drugi raz już nie zapaliło.. wyciągnąłem go drugi raz, posprawdzałem kable czy wszystko ok przykręcone, na krótki rozrusznik kręci. zamontowałem rozrusznik do auta, auto zapaliło 5 razy a 6 już nie i taka zagadka. okazało się że kabel który idzie od stacyjki do rozrusznika jest pewnie gdzies zagięty/nadłamany i raz łączy a raz nie. żeby nie targac calej wiązki puściłem nowy kabel od stacyjki do rozrusznika i problem zniknął.