do rzeczy problem to ,że nagle znikło podświetlenia poziomu paliwa i prędkość co sprawdzić
czy gdzie szukać proszę o info w tej sprawie
[tdi 1z avant] brak podświetlenia poziom paliwa i predkość
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
ledy to trzeba wiedzieć jakie założyć. Nie wszystkie się nadają. Ja zakładałem czerwone o rozpraszającej końcówce nie SMD. Styki w obudowach tylko podginałem żeby mocniej dociskały do płytki licznika. Ledy mają polaryzację więc najpierw trzeba wyczuć jak założyć a na końcu dopiero montować licznik w deske.
Racja ale podłączasz kostkę do licznika niebieską lub żółtą.Nie pamiętam teraz która odpowiada między innymi za oświetlenie postojowe, metodą prób i błędów dojdzie się do celu.Darecki3037 pisze: Ledy mają polaryzację więc najpierw trzeba wyczuć jak założyć a na końcu dopiero montować licznik w deske.
Tak zwykłe nie smd hmm i dobrze że napisałeś bo po pierwsze droższe a po drugie efektu takiego jak byśmy chcieli nie będzie.W b3 zrobiłem czerwone zegary a zielone dałem w małe potencjometry.Dodatkowo zielone zamontowałem w podświetlenie tablicy.Patrząc od tyłu fajny efekt.Darecki3037 pisze: Ja zakładałem czerwone o rozpraszającej końcówce nie SMD
Dobra rada bo tak trzeba nawetDarecki3037 pisze:. Styki w obudowach tylko podginałem żeby mocniej dociskały do płytki licznika
Noo hmm ja zwykłą zostawiłem w długich.Ładniejsze kolory i różnorodność ich,mniejszy pobór prądu i nie zgodzę się z Tobą co do trwałości.Niestety teraz zwykłe to już relikt który niestety robiony po chińsku więc te kilka lat spokoju...Choć jedne z najlepszych na świecie wzmacniaczy muzycznych to właśnie lampowe.PozdrawiamYaCooL pisze:Tak jak piszą sprawdź żarówki ale nie pchaj się w ledy bo te małe bez stabilizacji i tak nie pochodzą za długo, wymień od razu komplet i masz kilka lat spokoju
- Darecki3037
- Audi 80 Klub