[ALL] Mycie komory silnika
[ALL] Mycie komory silnika
Cześć, dwa dni temu dolewałem sobie oleju i zapomniałem zakręcić wlewu oleju. Wiecie, człowiek sie spieszy i takie tam . Nieważne. Sprawa jest taka że silnik wychlapał sporo oleju przez ten wlew aż na tyle, że po masce od spodu spłynął olej na reflektory i w ogóle wszystko uchlapane jest, silnik cały, filtr powietrza.
Moje pytanie w tym: Czy mogę pojechać normalnie na myjkę bezdotykową i przejechać po silniku myjką ciśnieniową? Gdzieś na necie czytałem żeby uważać tylko na alternator. Ale w 80-tce to nie wiem jak tam trzeba, jakieś doświadczenie lub porady?
Moje pytanie w tym: Czy mogę pojechać normalnie na myjkę bezdotykową i przejechać po silniku myjką ciśnieniową? Gdzieś na necie czytałem żeby uważać tylko na alternator. Ale w 80-tce to nie wiem jak tam trzeba, jakieś doświadczenie lub porady?
- Radek_ER19
- Forum Audi 80
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Nie przesadzaj.Myślisz że te płyny stosowane na myjniach są bezpieczne dla środowiska?Zresztą to nie idzie w glebe czy do rzeki tylko maja osobne zbiorniki do ścieków.Guapo pisze:A na myjnię radzę pojechać wieczorem jak nie będzie ludzi bo nie można robić takich rzeczy - środowisko.
Akra jest bardzo dobra.Ja jej używam do mycia nie tylko silnika.Nie używaj tylko dimera.Jest bardzo dobry ale pozostawia na metalu brzydki nalot którego już się nie pozbędziesz.