[Cabrio] Alufelgi na lato - wybór
No właśnie rzadkość na rynku i fajna fela, stan to prawda że średni, choć polerkę rantów i lakierowanie mógłbym zrobić za grosze u znajomych, najbardziej się jednak obawiam że mogą być krzywe, a jechać ponad 400km po felgi żeby okazało się że są do prostowania to średnia inwestycja... Dlatego myslałem że może ktoś zna te felgi lub sprzedającego.
pomoc w wyborze.
Darz Bór! Poprosilbym was, drogich forumowiczów o pomoc w wyborze felgi na lato. Jeżdżę 80 ka cabrio w wiśniowy kolorze. Felgi jakie mi się podobają to felgi "pełne" a'la Mercrdesy, Ronal Turbo czy borbet a. Jednak te albo nie pasują, albo sa za małe (czyt. Ronale) Szukam felg w rozstawie 4x108 o rozmiarze 16 lub 17 - cena z oponami do 2000 - 2500 zł. Jakieś propozycje dla mnie? Pozdrawiam serdecznie!
a nie myślałeś o oryginałach 15 calowych jak te http://allegro.pl/felgi-4x108-audi-80-9 ... 83652.html
jak dla mnie jedne z ładniejszych wzorów feli w 80-tkach
jak dla mnie jedne z ładniejszych wzorów feli w 80-tkach
Nie ma takiej gleby, by audi cabrio wyglądało świetnie na feldze mniejszej niż 16".dzejson pisze:Mógłbyś ATLASie podrzucić aukcje takich adapterów? Lub powiedzieć jaki jest koszt ich zakupienia? Te 15 ki są fajne - racja. Tyle że większość z was uważa taka felge za za mała - ja chyba też. Chociaż ciekawilo by mnie jak wygląda taki cabby na ronalach turbo 15 przy odpowiedniej glebie...
Jak cabrio leży na podłużnicach to mieści się felga 17" z niskoprofilową oponą:
7,5x17" + Nankang 185/35/17
7Jx17 Phat-Wheels FWD, 195/40 R17
Adaptery to koszt około 400zł za komplet. Czym grubsze, tym drożej.
Przykładowe ogłoszenie:
http://tablica.pl/oferta/dystanse-rh-zw ... 48P2p.html
- mateuszz117
- Forum Audi 80
Witam, posiadam b4 sedana na kicie ok. -60mm i chcialbym tez kupic jakies ladne kolo 17 w rozstawie 4x108. jakas porzadna felge bo auto jest na codzien i robi tygodniow ok 1000km, przymierzalem borbety (model podobny do Borbet E tyle ze z deklem) i one byly 8j i et 35 i za malo wiec chcialbym 8,5j i et 35 jak w tych felgach: http://olx.pl/oferta/felgi-dz-exlusive- ... 5Nyor.html Zna ktos te felgi wlasciciela?nie idzie sie dodzwonic do niego wcale:( Wiec jak mowilem interesuja mnie wsumie min 8j felgi cos z rantem cultowego;p prosze o pomoc:)
- mateuszz117
- Forum Audi 80
9J ET35 na tyle wejdzie Ci bez problemu i nic nie będzie wystawało poza obrys pojazdu. Co do opony to 225/35 przy seryjnym zawiasie będzie kiepsko wyglądało ... pytanie jaki zawias jest u Ciebie? Co do koloru ... mi się podobamateuszz117 pisze:mam zielony metalic LZ6P znalazlem dosc fajne kolo tylko teraz pytanie czy do sedana wjdzie na tyl 9j przy et 35 i opona na tym 225/35/17? chodzi mi zeby nie wystawalo za obrys bo policji sie kreci po miescie i lubia zabierac dowody:/a auto na codzien smiga niestety
- mateuszz117
- Forum Audi 80
mam pytanie nie gniewajcie się jeżeli gdzię już jest odpowiedź, a jej nie znalazłem chodzi o to jakie felgi w rozmiarze 17 cali mogę bezpiecznie założyć przy obniżeniu auta o 20mm żeby nic nie obcierało , koła się mieściły nie chaczyły o drążki i inne jakie mogę zastosować szerokości felg i jakie powinny być opony? dzięki.
[ Dodano: 2014-08-17, 21:19 ]
no i jeszcze jakie EtT powinno być.
[ Dodano: 2014-08-17, 21:19 ]
no i jeszcze jakie EtT powinno być.