[B4]Quattro Avant od eSPe
To że samochód się "składa" podczas uderzenia to celowe działanie konstruktorów. Wtedy siła uderzenia jest wykorzystana do zniszczenia auta, a nie w całości przenosi się na pasażerów. To tak po krótce. Uderzenia w tył są bardzo niebezpieczne nawet przy niewielkich prędkościach bardzo łatwo o uszkodzenie karku. Dlatego lepiej nic nie usztywniać i zostawić jak jest. Koniec spamu. Dobrej nocy życzę
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Przy niedużych pacnięciach się przydaje to fakt. Wtedy u ciebie nic u pacjenta zderzak itp.pawelrybak15 pisze:Zastanawiam się czemu wśród większości pokutuje mit o tym jak to hak się przydaje przy uderzeniach w tył.
Ale byle jakie większe walnięcie i auto się może "złamać" w dół na wysokości osi tylnej i narobić więcej szkód niż pożytku.
[ Dodano: 2014-02-28, 11:21 ]
No niestety ale ja to chyba łatwiej bym pogodził się z faktem żeby chodzić pół roku w kołnierzu niż avancior miałby pójść na żyletki.Serus pisze:To że samochód się "składa" podczas uderzenia to celowe działanie konstruktorów. Wtedy siła uderzenia jest wykorzystana do zniszczenia auta, a nie w całości przenosi się na pasażerów. To tak po krótce.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
eSPe, nie wątpię. Masz super zrobioną furę i szkoda by było. Ale to jednak tylko samochód, który zawsze można odtworzyć. A jakby kołnierz nie wystarczył? A uwierz mi na słowo, że boliSerus napisał/a:
To że samochód się "składa" podczas uderzenia to celowe działanie konstruktorów. Wtedy siła uderzenia jest wykorzystana do zniszczenia auta, a nie w całości przenosi się na pasażerów. To tak po krótce.
No niestety ale ja to chyba łatwiej bym pogodził się z faktem żeby chodzić pół roku w kołnierzu niż avancior miałby pójść na żyletki.
Wspawaj sobie do podłużnicy szynę kolejowąA ja ponawiam pytanie o skuteczne usztywnienie tyłu samochodu
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- eSPe
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Troszkę fotek z Rozpoczęcia Sezonu 2014 z VAG Familia w Iławie.
Część fotek moich, część od Stuku Photo część pozbierana od obcych.
Część fotek moich, część od Stuku Photo część pozbierana od obcych.
- eSPe
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ostatnio byłem na osiedlu studenckim u znajomego (swoją drogą praktycznie wymarłego przed świętami) i zobaczyłem pusty placyk przed którym nie mogłem się oprzeć.
Polerki miały wypaść lecz zmieniły się plany i zostają u mnie przynajmniej na ten rok.
Fotki wyżej mniej więcej kształt auta na ten rok.
Zostały jeszcze progi które czekają na montaż (muszę odebrać pierdolety do ich montażu z ASO).
Wprawne oko dojrzy ori eSkowy zderzak tylni który wleciał zastąpił homemade'owy z dwóch Coupe. Wyleciał też hak który drażnił co niektórych w tym i mnie i zastąpiła go odpinana Westfalia (na fotkach z rozpoczęcia sezonu da się zauważyć brak haka).
Swoją drogą na oddanie są niedrogo Avus II 17" które miałem wsadzać lecz zmienił mi się plan.
Polerki miały wypaść lecz zmieniły się plany i zostają u mnie przynajmniej na ten rok.
Fotki wyżej mniej więcej kształt auta na ten rok.
Zostały jeszcze progi które czekają na montaż (muszę odebrać pierdolety do ich montażu z ASO).
Wprawne oko dojrzy ori eSkowy zderzak tylni który wleciał zastąpił homemade'owy z dwóch Coupe. Wyleciał też hak który drażnił co niektórych w tym i mnie i zastąpiła go odpinana Westfalia (na fotkach z rozpoczęcia sezonu da się zauważyć brak haka).
Swoją drogą na oddanie są niedrogo Avus II 17" które miałem wsadzać lecz zmienił mi się plan.